Υπό πλήρη έλεγχο η πυρκαγιά στον Πύργο Τηλλυρίας

19:37 14/6/2013 - Πηγή: OnlyCY

Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε στις 18:30 η πυρκαγιά που ξέσπασε στις 3:30 το απόγευμα σε αγροτική περιοχή μεταξύ του Κάτω και Πάνω Πύργου Τηλλυρίας, ενώ η μάχη με τις φλόγες διήρκησε 3 περίπου ώρες.

Η πυρκαγιά σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου του τμήματος Δασών Ανδρέα Χρίστου κατέκαψε στο πέρασμα της 50 εκτάρια πεύκα, ελιές και άγρια βλάστηση.

Στην περιοχή έσπευσαν για την κατάσβεση της 14 οχήματα του τμήματος Δασών, 4 εκσκαφείς, 70 άνδρες του τμήματος Δασών , 4 πυροσβεστικά οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και εθελοντές – κάτοικοι της περιοχής .

Σύμφωνα με τον κ

Χρίστου στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετείχαν 5 πτητικά μέσα, ανάμεσα στα οποία 2 αεροσκάφη του τμήματος Δασών, 2 ελικόπτερα της πυροσβεστικής υπηρεσίας που έχει εκμισθώσει η Κυπριακή Δημοκρατία και ένα ελικόπτερο της αστυνομίας.

Από την πύρινη λαίλαπα, είπε ο κ Χρίστου κινδύνεψε τόσο το κρατικό Δάσος στη περιοχή όσο και κατοικίες των γύρω κοινοτήτων. Το έργο της πυρόσβεσης συνέχισε, κατέστη αρκετά δύσκολο, λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή.

Για την αποτροπή τυχόν αναζωπύρωσης της πυρκαγιάς καθ’όλη την διάρκεια της νύχτας θα παραμείνουν στην περιοχή για φύλαξη δυνάμεις επιφυλακής του τμήματος Δασών.

Keywords
Τυχαία Θέματα