Συναντήσεις με Ελληνα Υπ.Οικ. και Κουβέλη είχε ο Πρόεδρος και η Γενική Διευθύντρια της EBU

19:31 14/6/2013 - Πηγή: OnlyCY

Επιστολή με την οποία ζητούν την άμεση επαναλειτουργία της ΕΡΤ παρέδωσαν στον Ελληνα Υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ραδιοτηλεοπτικής Ένωσης –EBU-, Ζαν Πολ Φιλιπό, και η Γενική Διευθύντρια της Ένωσης, Ινγκρίτ Ντελτάνρ .

Η επιστολή φέρει τις υπογραφές 51 Διευθυντών και Προέδρων Δημοσίων ΜΜΕ από την Ευρώπη. Οι κ.κ. Ντελτάνρ

και Φιλιπό, επανέλαβαν το αίτημά τους και προφορικά επιμένοντας ότι η λειτουργία της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης είναι κομβικός παράγοντας της δημοκρατικής λειτουργίας. Ο κ. Στουρνάρας, από την πλευρά του, φέρεται να τους επανέλαβε όλα όσα έχει δηλώσει τις τελευταίες ημέρες, περί όσο το δυνατόν γρηγορότερης έναρξης λειτουργίας του νέου φορέα Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης.
Οι κ.κ. Ντελτάνρ και Φιλιπό συναντήθηκαν και με τον Πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς, κ. Φώτη Κουβέλη, ο οποίος επανέλαβε, επίσης, τη θέση του κόμματός του ότι η ΕΡΤ χρειάζεται αναδιάρθρωση αλλά αυτό θα πρέπει να γίνει με την ΕΡΤ να λειτουργεί με κανονικά πρόγραμμα. Επαναδιατύπωσε, δε, την άποψη ότι πρόκειται για ένα ζήτημα δημοκρατίας και έτσι το αντιμετωπίζει η Δημοκρατική Αριστερά, συμπληρώνοντας ότι αν κάποιος θέλει να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές, έχει και την ευθύνη γι αυτό.

Keywords
Τυχαία Θέματα