Υπ. Δικαιοσύνης: “Η Αστυνομία μπαίνει στην εποχή της αποφασιστικότητας”

13:17 28/3/2014 - Πηγή: OnlyCY

Σήμερα η Αστυνομία γυρίζει σελίδα και μπαίνει σε μια νέα εποχή, τόνισε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως Ιωνάς Νικολάου, μετά την τελετή διαβεβαίωσης του νέου Αρχηγού της Αστυνομίας.

Ο κ. Νικολάου είπε ακόμα ότι σήμερα η Αστυνομία μπαίνει στην εποχή της αποφασιστικότητας, της τάχιστης υλοποίησης των σχεδιασμών και πάνω απ’ όλα της επιχειρησιακής αποτελεσματικότητας.

«Ο νέος Αρχηγός αναλαμβάνει καθήκοντα σε μια ιδιαίτερα δύσκολη στιγμή για τον τόπο. Σήμερα με λιγότερους πόρους καλούμαστε

να αντιμετωπίσουμε περισσότερα προβλήματα και η κοινωνία δικαιολογημένα απαιτεί να αντιμετωπίσουμε αυτά τα αυξημένα προβλήματα άμεσα και αποτελεσματικά. Μόνο μια αποτελεσματική Αστυνομία μπορεί να κερδίσει το μεγάλο στοίχημα και να εκπληρώσει την κορυφαία αποστολή της, την ανάκτηση της εμπιστοσύνης της Αστυνομίας», είπε και ευχήθηκε στον νέο Αρχηγό δύναμη.

«Αναμένω σκληρή δουλειά. Δεν υπάρχει», συνέχισε, η πολυτέλεια ούτε της ολιγωρίας, ούτε της πίστωσης χρόνου. Στην εμπέδωση αυτής της νέας φιλοσοφίας, την οποία πρέπει να διέπει η αξιοκρατία και ο σεβασμός στους θεσμούς, θα σταθούμε συμπαραστάτες και αρωγοί στο έργο του», συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς αν ο προηγούμενος Αρχηγός αποτελούσε τροχοπέδι στην εφαρμογή της πολιτικής του, ο κ. Νικολάου είπε πως δεν επιθυμεί να δώσει οποιαδήποτε απάντηση σχετικά με το παρελθόν. «Γυρίζουμε σελίδα, ξεκινούμε μια νέα εποχή», είπε.

Σε ερώτηση σχετικά με τις προτεραιότητες του νέου Αρχηγού, ο Υπουργός είπε ότι θα συνεχιστεί το σχέδιο μεταρρύθμισης της Αστυνομίας, «αλλά πάνω απ’ όλα θα γίνουν εκείνες οι τομές για να μπορέσει η Αστυνομία να καταστεί επιχειρησιακή δύναμη. Οφείλουμε να δώσουμε λύσεις σε βασικά προβλήματα, το σοβαρό έγκλημα, να δώσουμε λύσεις σε θέματα αξιοπιστίας, εμπιστοσύνης του πολίτη προς την Αστυνομία, πρέπει να δώσουμε πραγματική ασφάλεια στον πολίτη. Αυτή πρέπει να είναι η στοχοπροσέγγισή μας, αυτή είναι η προσπάθειά μας», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς σχετικά με τις υπό διερεύνηση υποθέσεις για την οικονομία και τη δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας ότι κανένα Δικαστήριο δεν θα αρνηθεί να αποδώσει δικαιοσύνη αν οι ανακριτικές Αρχές θέσουν ενώπιον τους μια τεκμηριωμένη υπόθεση, είπε ότι αυτό αποτελεί ένα μήνυμα για ταχύτερη συμπλήρωση των υποθέσεων αυτών, τη συγκέντρωση δηλαδή, όλου του αναγκαίου μαρτυρικού υλικού που απαιτείται για να οδηγηθεί μια υπόθεση στο δικαστήριο και να τιμωρηθούν αυτοί που έχουν ευθύνη.

«Εκείνο που έχει σημασία είναι η επίδειξη περισσότερης προσπάθειας ούτως ώστε οι υποθέσεις να συμπληρώνονται κατά τρόπο τεκμηριωμένο πριν οδηγηθούν ενώπιον των δικαστηρίων, γιατί από τη μια δεν είναι σωστό να ταλαιπωρούνται οι πολίτες όταν δεν υπάρχει τεκμηριωμένη υπόθεση και είναι πολύ πιο σωστό και είναι πιο αποτελεσματικά τα μηνύματα οποία στέλνεις προς την κοινωνία ότι κάποιοι τιμωρούνται», κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα