Ν. Παπαδόπουλος: Το κοινό ανακοινωθέν ασπίδα των θέσεων της τ/κ πλευράς

12:49 28/3/2014 - Πηγή: OnlyCY

«Όπως όλα δείχνουν το κοινό ανακοινωθέν θα αποτελέσει ασπίδα για τις θέσεις της τ/κ πλευράς και το κοινό ανακοινωθέν είναι τις θέσεις της τ/κ πλευράς που έχει κατοχυρώσει», δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος, μετά από συνάντηση που είχε σήμερα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση στο Προεδρικό, και ερωτηθείς αν συμφωνεί με την ετοιμασία του εγγράφου στο οποίο θα αναδεικνύονται οι αποστάσεις μεταξύ του κοινού ανακοινωθέντος και των θέσεων που καταθέτει

η τ/κ πλευρά στις διαπραγματεύσεις, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θεωρεί ότι η τ/κ πλευρά καταθέτει απαράδεκτες και αδιάλλακτες θέσεις στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

«Δεν έχουμε λόγο να αμφισβητήσουμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι θα πρέπει να αναδειχθούν (οι θέσεις της τ/κ πλευράς) και θα πρέπει να μεταφέρουμε τις δικές μας θέσεις σε όλα τα αρμόδια φόρα που συζητείται αυτή τη στιγμή η διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού», είπε.

Όμως από την άλλη, συνέχισε, «εμείς να εκφράσουμε τη λύπη μας γιατί δυστυχώς με αυτή την εξέλιξη επιβεβαιώνονται οι δικοί μας φόβοι γιατί κάθε άλλο θεωρούμε πως θα αποτελέσει ασπίδα το κοινό ανακοινωθέν για τις δικές μας θέσεις. Όπως όλα δείχνουν το κοινό ανακοινωθέν θα αποτελέσει ασπίδα για τις θέσεις της τ/κ πλευράς και το κοινό ανακοινωθέν είναι τις θέσεις της τ/κ πλευράς που έχει κατοχυρώσει», ανέφερε.

Όσον αφορά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι είχαν μια πάρα πολύ χρήσιμη συζήτηση, κατά την οποία του μετέφερε τη θέση «ότι ανεξαρτήτως αν σήμερα βρισκόμαστε στις τάξεις της αντιπολίτευσης θα προσπαθήσουμε με ένα εποικοδομητικό τρόπο, να συμβάλουμε στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού. Θα καταθέσουμε παρά τις διαφωνίες μας εναλλακτικές προτάσεις και θα συμβάλουμε με ένα εποικοδομητικό τρόπο στις προσπάθειες επανεκκίνησης της κυπριακής οικονομίας», δήλωσε.

Ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι αντάλλαξαν απόψεις για διάφορα ζητήματα, για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, για τις προκλήσεις που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε σε σχέση με την οικονομία «και ελπίζουμε ότι αυτός ο διάλογος θα συνεχιστεί γιατί εμείς θεωρούμε πως παρά τις διαφωνίες μας υπάρχει πλαίσιο και περιθώριο συνεργασίας με τελικό στόχο την επίτευξη των προσπαθειών σε ότι αφορά την επίλυση των προβλημάτων που ταλανίζουν τον τόπο».

Keywords
Τυχαία Θέματα