Υπ. Άμυνας: Προτάσεις για τον οπλισμό που χορηγείται στους εφέδρους

20:51 22/10/2013 - Πηγή: OnlyCY

Προτάσεις θα υποβάλει στο Υπουργικό Συμβούλιο σύντομα ο Υπουργός Αμυνας Φώτης Φωτίου σχετικά με το θέμα ασφάλειας του οπλισμού που χορηγείται στους εφέδρους – εθνοφύλακες.

Σε σημερινές δηλώσεις του μετά που προέδρευσε σύσκεψης επί των θεμάτων ασφάλειας του οπλισμού που χορηγείται στους εφέδρους – εθνοφύλακες, ο κ, Φωτίου επεσήμανε ότι οι οποιεσδήποτε τροποποιήσεις ή βελτιωτικά μέτρα υποβληθούν, θα πρέπει να έχουν ως στόχο να μην επηρεάζουν το θεσμό της εφεδρείας.

Όπως είπε, η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε με

στόχο την επανεξέταση της εφαρμογής του μέτρου που αφορά στη χορήγηση οπλισμού από την Εθνική Φρουρά (Ε.Φ) σε εφέδρους – εθνοφύλακες, για διατήρησή του στις οικίες τους.

Κατά τη σημερινή σύσκεψη, είπε, εξέτασαν πιθανά κενά που προκύπτουν από την εφαρμογή του μέτρου αυτού, με στόχο να αποφύγουμε την επανάληψη δυσάρεστων γεγονότων.

Τέθηκαν, είπε, ουσιαστικές εισηγήσεις για πολύπλευρη αντιμετώπιση του θέματος.

Ανέφερε ότι παρόντες στη σύσκεψη ήταν εκπρόσωποι από το Υπουργείο Άμυνας, το ΓΕΕΦ και την Αστυνομία Κύπρου, εκπρόσωποι από τις Υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας, τον Σύνδεσμο Ψυχολόγων Κύπρου και την Ψυχιατρική Εταιρία Κύπρου, εκπρόσωπος του Επίτροπου Προσωπικών Δεδομένων, λειτουργός από τις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Γραφείου Ευημερίας και εκπρόσωποι της Ένωσης Κοινοτήτων.

«Λαμβάνοντας υπόψη, λοιπόν, όλες τις παραμέτρους αλλά και τις εισηγήσεις που εισακούστηκαν κατά τη σύσκεψη, σύντομα θα υποβάλουμε πρόταση στο Υπουργικό Συμβούλιο με στόχο τη βελτίωση του θεσμού αυτού», ανέφερε ο κ. Φωτίου.

Σημείωσε επίσης ότι «οι οποιεσδήποτε τροποποιήσεις ή βελτιωτικά μέτρα υποβληθούν, θα πρέπει να έχουν ως στόχο να μην επηρεάζουν το θεσμό της εφεδρείας, ο οποίος αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι της Ε.Φ., της οποίας επιχειρησιακοί λόγοι, επιβάλλουν την ανάγκη τήρησης του οπλισμού στις οικίες των πολιτών. Από την άλλη, επιδιώκουμε να διασφαλίσουμε στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό, την προστασία των πολιτών από δυσάρεστα περιστατικά όπως αυτό που διαπράχθηκε στη Λεμεσό».

Ο ΥΠΑΜ επεσήμανε ότι η «συνεργασία μεταξύ των εμπλεκόμενων υπηρεσιών, είναι απαραίτητη και επιβεβλημένη» και μόνο μέσα από τον συντονισμό και την αγαστή συνεργασία, μπορούμε να επιφέρουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα» κατέληξε ο Υπουργός Άμυνας.

Keywords
Τυχαία Θέματα