ΠΕΟ: Να μη χρησιμοποιηθεί η κρίση για υποβάθμιση της ασφάλειας και της υγείας στους χώρους εργασίας

20:11 22/10/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η ΠΕΟ κάλεσε σήμερα το Υπουργείο Εργασίας να εντείνει τους ελέγχους που πραγματοποιεί στους χώρους εργασίας και να λαμβάνει όλα τα αναγκαία μέτρα στις περιπτώσεις που εντοπίζονται παραβιάσεις της νομοθεσίας, που διέπει την ασφάλεια και την υγεία στους χώρους εργασίας.

Κάλεσε παράλληλα τους εργαζόμενους να μην υποκύπτουν στις πιέσεις και να διεκδικούν το δικαίωμα τους να εργάζονται με ασφάλεια και σε συνθήκες που διασφαλίζουν τη σωματική και ψυχική τους υγεία.

Με αφορμή την εβδομάδα πρόληψης των εργατικών ατυχημάτων

στους χώρους εργασίας, από την 21η Οκτωβρίου μέχρι την 25η Οκτωβρίου, όπως έχει καθοριστεί από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό ασφάλειας και υγείας στην εργασία, η ΠΕΟ τονίζει σε ανακοίνωσή της ότι «ιδιαίτερα σήμερα μέσα στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που περνά ο τόπος μας θεωρούμε αναγκαίο να σημειώσουμε ότι δεν πρέπει η κρίση να χρησιμοποιηθεί για να υποβαθμιστεί από τους εργοδότες η λήψη των αναγκαίων μέτρων για την ασφάλεια και υγεία και η προώθηση των απαιτούμενων ενεργειών για προστασία των εργαζομένων και βελτίωση του περιβάλλοντος εργασίας».

«Η διασφάλιση υψηλού επιπέδου ασφάλειας και υγείας για όλους τους εργαζόμενους είναι βασική παράμετρος της προσπάθειας του συνδικαλιστικού κινήματος για αξιοπρεπή εργασία» προσθέτει.

Στόχος της εκστρατείας, με τίτλο «Πρόληψη των κινδύνων στην εργασία με τη συμμετοχή όλων», είναι, όπως αναφέρει η ΠΕΟ, η ευαισθητοποίηση όλων, στα θέματα ασφάλειας και υγείας στην εργασία, έτσι που να καταστούν οι χώροι εργασίας ασφαλής και ο κάθε εργαζόμενος με το τέλος της εργασίας του να επιστρέφει στο σπίτι του αρτιμελής και υγιής.

Keywords
Τυχαία Θέματα