Υφεση 5% και αύξηση της ανεργίας προβλέπεται για το 2012 στην Ελλάδα

17:27 2/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Συρρίκνωση κατά 5% της ελληνικής οικονομίας το 2012 και περαιτέρω άνοδο της ανεργίας, έστω και αν αυτό γίνει με μικρότερους ρυθμούς από ό,τι το 2011, προβλέπει το Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών – ΙΟΒΕ στην τριμηνιαία του έκθεση. Συγκεκριμένα, στην έκθεση αναφέρεται ότι ο πληθωρισμός θα μειωθεί περαιτέρω σε επίπεδα κάτω του 1% από το 3,1% που κυμάνθηκε πέρυσι, και ότι το ποσοστό ανεργίας αναμένεται να αυξηθεί στο 20%, ξεπερνώντας δηλαδή το επίπεδο ρεκόρ του 17,3% που άγγιξε το 2011.

Οι εκτιμήσεις

του ΙΟΒΕ για την ελληνική οικονομία είναι πιο αρνητικές από αυτές του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Κομισιόν, καθώς οι δικές τους προβλέψεις αναφέρουν ύφεση της τάξης του 4,7% και ανεργία στο 17,9%.

Με γνώμονα αυτές τις προβλέψεις, το ΙΟΒΕ υποστηρίζει ότι είναι επιβεβλημένη η αναθεώρηση του φετινού προϋπολογισμού αφού η συνεχιζόμενη μεγάλη ύφεση δεν θα επιτρέψει να συγκεντρωθούν τα έσοδα που προβλέπονται. Επαναλαμβάνει, δε, την άποψή του ότι η κατάσταση αντιμετωπίζεται με επιτάχυνση του ρυθμού των ιδιωτικοποιήσεων και της αξιοποίησης της δημόσιας ακίνητης περιουσίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα