Κυπριακές Αερογραμμές: ‘Αpostolos Andreas’ και ‘Morfou’ τα ονόματα των Airbus 321

16:57 2/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

«Apostolos Andreas» και «Μorfou»
τα ονόματα των Airbus 321 των KA

«Apostolos Andreas» και «Μorfou» είναι τα ονόματα που αποφάσισε το κοινό να δοθούν στα δύο νέα αεροπλάνα των Κυπριακών Αερογραμμών τύπου Airbus 321, τα οποία θα παραληφθούν σύντομα από την Εταιρεία. Τα δύο ονόματα έλαβαν τις πιο πολλές ψήφους ύστερα από ανοικτό διαγωνισμό που διοργανώθηκε μέσω της ιστοσελίδας cyprusair.com.

Στην

πρώτη φάση οι διαγωνιζόμενοι πρότειναν ένα μακρύ κατάλογο με δεκάδες ονόματα, τα περισσότερα εκ των οποίων προέρχονται από την κυπριακή παράδοση, ιστορία, γεωγραφία κ.α. Ειδική επιτροπή που συστάθηκε από την Εταιρία αξιολόγησε τα προτεινόμενα ονόματα και κατέληξε στα ακόλουθα πέντε επικρατέστερα: Apostolos Andreas, Morfou, Othello, Pygmalion, Cavo Greco. Τα δύο πρώτα ονόματα συγκέντρωσαν με διαφορά τις περισσότερες ψήφους. Ως εκ τούτου τα δύο νέα αεροσκάφη μας θα φέρουν τις ονομασίες «Apostolos Andreas» και «Μorfou» τα οποία είναι ταυτισμένα με αξέχαστα αγαπημένα μέρη του λαού μας στην κατεχόμενη Κύπρο.

Ανάμεσα στους διαγωνιζόμενους που πρότειναν τις δύο πιο πάνω ονομασίες, καθώς και ανάμεσα σε όσους ψήφισαν στο τελικό στάδιο του διαγωνισμού έγινε κλήρωση δωρεάν εισιτηρίων. Τα ονόματα τους δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα της Εταιρείας.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ονόματα που έφεραν ή φέρουν μέχρι σήμερα τα αεροπλάνα των Κυπριακών Αερογραμμών είναι και τα ακόλουθα: AMMOCHOSTOS, KERYNIA, PRAXANDROS, EVELTHON, KINYRAS, AGAPINOR, EVAGORAS, AKAMAS, TEFKROS, ONISILLOS, LEFKOSIA, APHRODITE, AMATHUS, PAFOS, TROODOS, PENTADAKTYLOS, NIKOKLIS, CHALKANOR, LARNACA, LIMASSOL.

Keywords
Τυχαία Θέματα