Βρετανός ΥΠΕΞ: Πρώτιστη ανάγκη η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης στη Συρία

16:32 7/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η πρώτιστη ανάγκη αυτή τη στιγμή είναι η αντιμετώπιση της ολοένα αυξανόμενης ανθρωπιστικής κρίσης στη Συρία, δήλωσε ο Βρετανός ΥΠΕΞ William Hague.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους πριν από την έναρξη της διήμερης Ατυπης Συνάντησης των ΥΠΕΞ της ΕΕ στην Πάφο, και ερωτηθείς εάν αυτή τη στιγμή η ΕΕ είναι έτοιμη να δεχθεί πρόσφυγες, ο κ. Hague είπε ότι είναι απαραίτητο η ΕΕ να παράσχει βοήθεια και υποστήριξη στις χώρες, που δέχονται μεγάλες πιέσεις λόγω του κύματος προσφύγων, όπως

η Τουρκία, η Ιορδανία, το Ιράκ και ο Λίβανος.

Ανέφερε ότι η χώρα του πρόσφατα είχε αυξήσει σε πολύ μεγάλο βαθμό τη βοήθεια προς τη Συρία, στέλλοντας μη στρατιωτικό υλικό, όπως επικοινωνιακό εξοπλισμό.

Ο κ. Hague είπε ακόμη ότι σημαντικό είναι να προωθηθεί μια πολιτική διευθέτηση στη Συρία με την εγκαθίδρυση μεταβατικής κυβέρνησης, τονίζοντας ωστόσο ότι μέχρι στιγμής η διεθνής κοινότητα μέσω του ΣΑ έχει αποτύχει προς αυτή την κατεύθυνση.

Είπε ακόμη ότι στην ατζέντα του Ατυπου Συμβουλίου στη Πάφο, γνωστού και ως Gymnich θα συζητηθεί και το θέμα του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν, σημειώνοντας ότι πρέπει να ενταθούν οι κυρώσεις προς τη χώρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα