Αλλαγή σελίδας για την Ιστορία

ΕΘΝΟΣ 25/4/2012 ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΣΤ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ Νέο βιβλίο Ιστορίας θα έχουν από τη νέα σχολική χρονιά οι μαθητές της ΣΤ\' Δημοτικού, που θα αντικαταστήσει αυτό που διδάσκεται σήμερα και το οποίο γράφτηκε πριν από δεκαπέντε και πλέον χρόνια. Το νέο βιβλίο έχει τίτλο «Ιστορία του νεότερου και σύγχρονου κόσμου»

Νέο βιβλίο Ιστορίας θα έχουν από τη νέα σχολική χρονιά οι μαθητές

της ΣΤ\' Δημοτικού, που θα αντικαταστήσει αυτό που διδάσκεται σήμερα και το οποίο γράφτηκε πριν από δεκαπέντε και πλέον χρόνια. Μετά την ολοκλήρωση της συγγραφής και την πιλοτική εφαρμογή του σε σχολεία, πήρε την έγκριση από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο το οποίο και εισηγήθηκε την εκτύπωση και αποστολή του στα δημοτικά σχολεία. Το βιβλίο έχει τίτλο «Ιστορία του νεότερου και σύγχρονου κόσμου» και είναι των καθηγητών Ιστορίας του ΑΠΘ Ι. Κολιόπουλου, Ιάκ. Μηχαηλίδη και των εκπαιδευτικών Χαρ. Μηνάογλου και Αθ. Καλιανιώτη.

Εγκαίρως στα σχολεία
Οπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, με δεδομένο ότι έχουν δημοσιευθεί τα προγράμματα σπουδών για όλα τα γνωστικά αντικείμενα Δημοτικού και Γυμνασίου, εκτός από αυτό της Ιστορίας, αποφασίστηκε η εκτύπωση και η διανομή του βιβλίου για να βρίσκεται εγκαίρως στα σχολεία μαζί με όλα τα υπόλοιπα βιβλία εν όψει της έναρξης της νέας χρονιάς.

Οσον αφορά γενικότερα την έγκαιρη αποστολή φέτος των βιβλίων στα σχολεία, ο υπουργός Παιδείας κ. Μπαμπινιώτης δήλωσε χτες ότι «και δεσμεύομαι και υπερηφανεύομαι ότι θα έχουμε βιβλία από το Δημοτικό μέχρι το Λύκειο. Τα βιβλία θα είναι τον Ιούλιο στα σχολεία (Γυμνάσιο, Λύκειο) και τον Αύγουστο στα δημοτικά σχολεία».

Keywords
Τυχαία Θέματα