Αυξάνονται οι θέσεις εισακτέων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

TA NEA 25/4/2012 Κατά αρκετές εκατοντάδες θέσειςΑυξάνονται οι θέσεις εισακτέων σε ΑΕΙ και ΤΕΙΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Αύξηση εισακτέων, αντί της αναμενόμενης μείωσης, κάτι που προκαλεί έκπληξη και συμπαρασύρει προς τα κάτω τον εφετινό ανταγωνισμό για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση καθώς ταυτόχρονα και ο αριθμός των υποψηφίων είναι φέτος μειωμένος σε σχέση με πέρυσι, ανακοινώνει σήμερα το υπουργείο Παιδείας.

Παράλληλα, ακόμα ευκολότερη θα είναι εφέτος και η εισαγωγή των υποψηφίων με τις ειδικές κατηγορίες (τρίτεκνοι, πολύτεκνοι και άλλοι που παλαιότερα ελάμβαναν μετεγγραφές), καθώς σύμφωνα με τις πληροφορίες ο αριθμός των εισακτέων αυξάνεται και σε αυτές.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο υπουργός Παιδείας Γ. Μπαμπινιώτης και ο αναπληρωτής του Κ. Αρβανιτόπουλος, αναμένεται να ανακοινώσουν σήμερα αυξημένο αριθμό εισακτέων σε σύγκριση με πέρυσι (ήταν 74.440 εισακτέοι, εκτός από τις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές) κατά αρκετές εκατοντάδες θέσεις.

Στην πλειονότητά τους οι θέσεις αυτές θα προέρχονται από την επιστροφή στα Μηχανογραφικά Δελτία των δεκατεσσάρων (από τα 24) Τμημάτων ΤΕΙ της περιφέρειας, τα οποία πέρυσι είχαν αποκλειστεί από την εισαγωγή νέων σπουδαστών λόγω χαμηλής ζήτησης και αντιμετώπιζαν το ενδεχόμενο λουκέτου. Επιπλέον, επανέρχεται στο Μηχανογραφικό Δελτίο και η Σχολή Κοινωνικής Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Keywords
Τυχαία Θέματα