Το αλκοόλ περιέχει σχεδόν όσες θερμίδες και το λίπος – κάτι που πολλοί αγνοούν

19:03 3/1/2013 - Πηγή: OnlyCY

Οσοι μέσα στις σημαντικές αποφάσεις της νέας χρονιάς έχουν εντάξει και την απώλεια του περιττού βάρους δεν πρέπει να ξεχνούν ότι ένας από τους βασικούς «εχθρούς» της δίαιτας κρύβεται σε… ποτήρι. Δεν είναι άλλος από το αλκοόλ, το οποίο, όπως αναφέρουν ειδικοί του Παγκόσμιου Ταμείου Ερευνας για τον Καρκίνο (World Cancer Research Fund, WCRF), έρχεται δεύτερο μετά από το λίπος σε ό,τι αφορά την περιεκτικότητα σε θερμίδες – κάτι που οι περισσότεροι άνθρωποι αγνοούν ή παραβλέπουν.

Σύμφωνα

με τους επιστήμονες του WCRF, το αλκοόλ αντιστοιχεί σχεδόν στο 10% επί της συνολικής πρόσληψης θερμίδων σε ό,τι αφορά τα άτομα που συνηθίζουν να πίνουν.

Δυο μπισκότα σε ένα ποτήρι κρασί

Οι λάτρεις του αλκοόλ πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψη τους ότι ακόμη και μέσα σε ένα ποτήρι κρασί κρύβονται πολλές θερμίδες: για παράδειγμα ένα μεγάλο ποτήρι κρασί έχει 178 θερμίδες – τις ίδιες με δύο μπισκότα σοκολάτας. Και για να κάψει κάποιος αυτές τις θερμίδες χρειάζεται να κάνει περισσότερο από 30 λεπτά ζωηρό περπάτημα.

Παρότι και οι τροφές έχουν θερμίδες, τα περισσότερα αλκοολούχα ποτά σε αντίθεση με τις τροφές, έχουν ελάχιστη ή και καθόλου θρεπτική αξία. Το κοινό δεν πρέπει λοιπόν να ξεχνά αυτές τις «άχρηστες θερμίδες» του αλκοόλ όταν προσπαθεί να χάσει βάρος, επισημαίνουν….

Διαβάστε περισσότερα…

Keywords
Τυχαία Θέματα