Την ερχόμενη εβδομάδα η απόφαση της ΔΕΦΑ για ενδιάμεση λύση ΦΑ

19:03 6/3/2013 - Πηγή: OnlyCY

Δεν μπόρεσε να λάβει απόφαση το Διοικητικό Συμβούλιο της Δημόσιας Επιχείρησης Φυσικού Αερίου (ΔΕΦΑ), κατά την απογευματινή του συνεδρία, επί των τεχνικών και εμπορικών προτάσεων των τριών εταιρειών που παρέμειναν στο διαγωνισμό για την προμήθεια φυσικού αερίου στην Κύπρο (ενδιάμεση λύση), καθώς δεν ήταν έτοιμες όλες οι εκθέσεις αξιολόγησης των προτάσεων, όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος της ΔΕΦΑ

Κώστας Ιωάννου.

“Οι εκθέσεις αξιολόγησης (των τεχνικών και εμπορικών προτάσεων) δεν είναι όλες έτοιμες, έτσι δεν πάρθηκε καμία απόφαση”, είπε ο κ. Ιωάννου, μετά τη συνεδρία του ΔΣ της ΔΕΦΑ που άρχισε στις 15.00 και ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 18.00. Οι τρεις εταιρείες/κοινοπραξίες που έχουν παραμένει στο διαγωνισμό, που προκήρυξε η ΔΕΦΑ, είναι οι ITERA, VITOL και VOUROS.

Ο κ. Ιωάννου είπε ότι τις τρεις χωριστές εκθέσεις αξιολόγησης των τεχνικών και εμπορικών προτάσεων των εταιρειών ανέλαβαν να ετοιμάσουν ομάδα της ΔΕΦΑ, ομάδας της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου (ΑΗΚ) και ανεξάρτητοι σύμβουλοι.

Πρόσθεσε ότι οι εκθέσεις αξιολόγησης αναμένεται να είναι όλες έτοιμες την ερχόμενη εβδομάδα.

Εξήγησε ότι το θέμα είναι “πολύ περίπλοκο” και δεν ήταν αρκετός ο χρόνος που είχαν στη διάθεση τους (τρεις ημέρες) οι ομάδες αξιολόγησης για να ετοιμάσουν τις εκθέσεις τους.

Το χρονικό περιθώριο για υποβολή των τεχνικών, εμπορικών και οικονομικών προτάσεων από τις τρεις εταιρείες/κοινοπραξίες που παρέμειναν στο διαγωνισμό έληξε το μεσημέρι της 1ης Μαρτίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα