Συγνώμη Αρίντς για τα λάθη έναντι μειονοτήτων και έκκληση να επιστρέψουν στην Τουρκία

17:51 6/3/2013 - Πηγή: OnlyCY

Με τίτλο «Ο Μπουλέντ Αρίντς ζήτησε συγγνώμη από τις μειονότητες και έκανε έκκληση να επιστρέψουν», η εφημερίδα Ζαμάν σε ανταπόκριση από το Βερολίνο γράφει ότι ο Αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης ζήτησε συγγνώμη για τα προβλήματα που είχαν βιώσει οι μειονότητες κατά το παρελθόν στην Τουρκία και απηύθυνε έκκληση να επιστρέψουν.

«Καλώ να επιστρέψουν στην Τουρκία εκείνοι οι οποίοι είχαν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τη χώρα τους λόγω ορισμένων λαθών που έγιναν το παρελθόν. Η διαφορετικότητα είναι πλούτος».
Ο κ. Αρίντς μίλησε σε διάσκεψη που έγινε στην

Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων του Γερμανικού Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου, από το Ινστιτούτο Διεθνούς και Διαπολιτιστικού Διαλόγου (IDI). Μετέβη, όπως είπε, εκεί για να μιλήσει για το πώς μπορούν να ζήσουν ειρηνικά μαζί οι τρεις μεγάλες θρησκείες. «Κατά τη διάρκεια της ιστορίας της ανθρωπότητας, η επιθυμία για συμβίωση έφερε ειρήνη. Και στις τρεις θρησκείες υπάρχει κοινός δημιουργός, ο οποίος επιθυμεί η ανθρωπότητα να ζήσει ειρηνικά».

Η ένταση, πρόσθεσε, στις σχέσεις μεταξύ των κυβερνήσεων Ισραήλ και Τουρκίας δεν είναι εναντίον των Εβραίων και επίσης το γεγονός ότι το θρησκευτικό κέντρο των Ορθοδόξων βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη προκαλεί περηφάνια στους Τούρκους. Έχουν γίνει πολλές ρυθμίσεις, συνέχισε, αναφορικά με τα ακίνητα των μειονοτήτων και υπενθύμισε πως έχουν επιστραφεί ακίνητα των ευαγών Ιδρυμάτων. Ο Αρίντς, που ζήτησε συγγνώμη από τις μειονότητες για τα όσα βιώθηκαν κατά το παρελθόν στην Τουρκία, είπε πως είναι ανοικτές οι πόρτες της Τουρκίας στην περίπτωση που αυτές οι μειονότητες θελήσουν να επιστρέψουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα