Ενημερώθηκε ο Σαμαράς για το Eurogroup από τον Υπ. Οικονομικών

17:51 6/3/2013 - Πηγή: OnlyCY

Τα θέματα είναι ανοιχτά και θα μείνουν ανοιχτά μέχρι που θα τα κλείσουμε, δήλωσε εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, ο Υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας, προσθέτοντας ότι ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό για το Eurogroup και για τον πρώτο κύκλο συζητήσεων με την τρόικα.

Συμπλήρωσε

ότι νομίζει ότι η Ελλάδα θα πάρει τη δόση του Μαρτίου και ότι τα προαπαιτούμενα γι’ αυτό είναι γνωστά.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το αν η τρόικα επικεντρώνεται στη διαθεσιμότητα στο Δημόσιο ως βασικό προαπαιτούμενο, ο κ. Στουρνάρας απάντησε «ναι βέβαια» και συμπλήρωσε ότι δεν υπάρχει εμπλοκή ως προς το ζήτημα αυτό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, νωρίτερα, κατά τη διάρκεια συνάντησης του κ. Στουρνάρα με την τρόικα, η τελευταία έθεσε επιτακτικά επί τάπητος το θέμα της απομάκρυνσης 7.000 επιόρκων δημοσίων υπαλλήλων και ζητά συγκεκριμένα στοιχεία και για το ζήτημα της ένταξης σε καθεστώς κινητικότητας άλλων 25.000.
Όπως έγινε γνωστό, η συνάντηση του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τους εκπροσώπους της τρόικας δεν πρόκειται να γίνει αύριο Πέμπτη αλλά μετά το τέλος των επαφών τους με τους υπουργούς της κυβέρνησης. Οι επικεφαλής του κλιμακίου θα μείνουν, όπως όλα δείχνουν, στην Αθήνα και την ερχόμενη εβδομάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα