«Οδική συνείδηση από το νηπιαγωγείο» στην Πάφο

11:21 1/2/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η Ομοσπονδία Συνδέσμων Γονέων Δημόσιων και Κοινοτικών Νηπιαγωγείων Πάφου σε συνεργασία με το Τμήμα Τροχαίας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πάφου διοργάνωσαν εκστρατεία διαφώτισης για την οδική ασφάλεια με τίτλο: «Οδική συνείδηση από το νηπιαγωγείο».

Η εκστρατεία η οποία θα έχει διάρκεια όλη τη σχολική χρονιά 2011-2012 θα εντατικοποιηθεί το πρώτο δεκαπενθήμερο Φεβρουαρίου και στόχο έχει να ευαισθητοποιήσει τόσο τα παιδιά όσο και τους ίδιους τους γονείς.

Μιλώντας στο ΚΥΠΕ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνδέσμων

Γονέων των Νηπιαγωγείων, Μάριος Ιγνατίου, τόνισε πως η δραστηριότητα της Ομοσπονδίας, εντάσσεται μέσα στα πλαίσια ενός ευρύτερου σχεδιασμού που έχει καθοριστεί για προσφορά και δράση από τους γονείς των Νηπιαγωγείων τόσο προς τα παιδιά όσο και προς την κοινωνία.

Είμαστε πεπεισμένοι, συμπλήρωσε, πως μέσα από τέτοιες ενέργειες συμβάλλουμε στο «ελάχιστο» σε αυτή την πολύ σημαντική προσπάθεια και ταυτόχρονα διαπαιδαγωγούμε για την ανάγκη όλα τα οργανωμένα σύνολα να αναπτύσσουν τέτοιες δραστηριότητες.

Όπως ανέφερε ο κ. Ιγνατίου, η καλύτερη περίοδος για καλλιέργεια και ανάπτυξη της οδικής συνείδησης αρχίζει από την ηλικία που το παιδί πηγαίνει στο νηπιαγωγείο.
«Είναι λοιπόν σημαντικό να βοηθήσουμε τα παιδιά να κατανοήσουν τη σημασία τήρησης των κανονισμών τόσο στο αυτοκίνητο όσο και στο δρόμο και ότι η ασφάλεια αφορά όλους», σημείωσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα