Τη στήριξη τους προς τις ΚΑ εξέφρασαν οι φορείς της τουριστικής βιομηχανίας

17:37 27/6/2013 - Πηγή: OnlyCY

Τη στήριξη τους προς τις Κυπριακές Αερογραμμές και την προσπάθεια που καταβάλλει το ΔΣ της εταιρείας για αναδιάρθρωση και αναδιοργάνωση των ΚΑ εξέφρασαν σήμερα οι επικεφαλής των τουριστικών φορέων του τόπου, στο πλαίσιο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία των ΚΑ υπό τον Πρόεδρο του ΔΣ Τώνη Αντωνίου.

Από την πλευρά τους οι ΚΑ, δια του Προέδρου τους, έστειλαν το μήνυμα ότι «είναι εδώ» και ότι το πτητικό πρόγραμμα συνεχίζεται κανονικά τόσο σε ό,τι έχει να κάνει με την τήρηση των κανονισμών

για την ασφάλεια των πτήσεων όσο και σε σχέση με τη γενικότερη εξυπηρέτηση του κοινού.

Στη σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο του ΔΣ Τώνη Αντωνίου συμμετείχαν ο Πρόεδρος του ΚΟΤ Αλέκος Ορουντιώτης, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ Χάρης Λοϊζίδης, ο Αντιπρόεδρος Τουρισμού του ΚΕΒΕ Ντίνος Λευκαρίτης, ο Πρόεδρος του ACTA Βίκτωρας Μαντοβάνης και ο Πρόεδρος του ΣΤΕΚ Άκης Βαβλίτης.

«Ο σκοπός της συνάντησης ήταν να ενημερώσουμε όλους για τη σημερινή κατάσταση των ΚΑ αλλά και παράλληλα να ζητήσουμε τη βοήθεια έτσι ώστε οι ΚΑ να στηριχτούν με απώτερο σκοπό να υποβοηθηθεί ο τουρισμός που τόση μεγάλη ανάγκη έχει η Κύπρος σήμερα» ανέφερε σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο Πρόεδρος των ΚΑ.

Σημείωσε πως κατά τη διάρκεια της σύσκεψης εξήγησε τις προοπτικές των ΚΑ και το σχέδιο του παρόντος ΔΣ όσον αφορά την αναδιοργάνωση της εταιρείας.

Έστειλε παράλληλα το μήνυμα, και ιδιαίτερα προς τους Κύπριους πολίτες, όπως είπε, «ότι οι ΚΑ είναι εδώ» και πως το ΔΣ με τη στήριξη της Κυβέρνησης κάνει ότι είναι δυνατό σε μικρό χρονικό διάστημα για να αναδιοργανωθούν οι ΚΑ σε σημείο που να μπορούν να είναι ελκυστικές σε μελλοντικούς επενδυτές. Διαβεβαίωσε παράλληλα το πτητικό πρόγραμμα των ΚΑ δεν επηρεάζεται ποσώς είτε σε σχέση με την ασφάλεια σύμφωνα με τις διεθνείς προδιαγραφές είτε σε σχέση με την εξυπηρέτηση των πελατών τους.

Ερωτηθείς για το ποιές ήταν οι κυριότερες ανησυχίες που τέθηκαν από τους εμπλεκόμενους φορείς, ο κ. Αντωνίου σημείωσε ότι με δεδομένο ότι ο τουρισμός σήμερα είναι η κύρια πηγή εισοδημάτων και ένας τομέας ο οποίος είναι πολύ ευαίσθητος αλλά και αναπτύσσεται, «οι ευαισθησίες και του ΚΟΤ αλλά και των άλλων εταίρων του τουρισμού ήταν και δικαιολογημένες αλλά και κατανοητές».

«Τα προβλήματα όλοι τα γνωρίζετε και το ευχάριστο ήταν ότι με τη βοήθεια και τη συνεργασία αυτών και των ΚΑ θα κάνουμε ότι είναι δυνατό για να στηρίξουμε τον τουρισμό» πρόσθεσε.

Ερωτηθείς κατά πόσο η πληρότητα των πτήσεων κρίνεται ικανοποιητική ο Πρόεδρος των ΚΑ ανέφερε ότι οι πληρότητα κυμαίνεται γύρω στο 92%-93% σε όλες τις πτήσεις και κρίνεται αρκετά ικανοποιητική. «Εκείνο που πρέπει να προσέξουμε και είναι αυτό που προγραμματίζουμε είναι η χειμερινή περίοδος για την οποία θέλουμε να έχουμε παρόμοιες ή τουλάχιστο καλύτερες από πέρσι πληρότητες» πρόσθεσε.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΚΟΤ Αλέκος Ορουντιώτης επεσήμανε ότι το σενάριο κατάρρευσης των ΚΑ για τον ΚΟΤ είναι όχι μόνο αδιανόητο αλλά και ένα τρομακτικό σενάριο το οποίο ποτέ δεν θέλουμε να δούμε, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Γι’ αυτό το λόγο» συμπλήρωσε, «είμαστε σήμερα εδώ σε μια συνάντηση όλοι οι εταίροι μαζί με τον Πρόεδρο του ΔΣ των ΚΑ σε μια προσπάθεια να βρούμε τρόπους συνεργασίας και όσον το δυνατό μεγαλύτερης στήριξης προς αλλήλους για το κοινό όφελος».

Ο Αλέκος Ορουντιώτης εξέφρασε ικανοποίηση για τις διαβεβαιώσεις που έλαβαν από τον Πρόεδρο των ΚΑ, με βάση τις οποίες, διαπιστώνεται, όπως είπε, πραγματικά ότι οι ΚΑ συνεχίζουν να εργάζονται κανονικά, έχουν σχέδια, έχουν πλάνα, έχουν προγραμματισμό και πως απ’ εκεί και πέρα εναπόκειται πλέον και στους υπόλοιπους φορείς να επεξεργαστούν τους τρόπους καλύτερης συνεργασίας.

Ο Πρόεδρος του ΚΟΤ αποκάλυψε μάλιστα πως υπάρχουν συγκεκριμένα δρομολόγια για τα οποία ενδιαφέρεται ο ΚΟΤ και τα οποία στις επόμενες μέρες θα τεθούν υπόψη του ΔΣ των ΚΑ και εξέφρασε παράλληλα την ελπίδα ότι τόσο με τη στήριξη του ΚΟΤ αλλά και τη στήριξη άλλων φορέων θα επιτευχθεί η ενίσχυση ακόμα περισσότερο του πτητικού προγράμματος των ΚΑ με νέα δρομολόγια τα οποία ουσιαστικά θα συνεισφέρουν στην αύξηση του τουριστικού ρεύματος προς την Κύπρο τόσο για φέτος το καλοκαίρι αλλά και για του χρόνου.

«Είναι πολλά πράγματα για τα οποία έχουμε συμφωνήσει και είμαι βέβαιος ότι αν συνεργαστούμε σωστά όλες οι πλευρές θα τα υλοποιήσουμε» πρόσθεσε.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ Χάρης Λοϊζίδης τόνισε πως στόχος της προσπάθειας-πρωτοβουλίας που εγκαινιάζεται σήμερα για συνεργασία όλων των τουριστικών φορέων είναι η συνεργασία όλων από κοινού για την αναβάθμιση και βελτίωση του τουριστικού προϊόντος της Κύπρου αλλά παράλληλα και η στήριξη των ΚΑ.

«Είμαστε όλοι εδώ να δηλώσουμε ξεκάθαρα ότι η Κύπρος έχει απόλυτη ανάγκη τις ΚΑ και νομίζω ότι θα πρέπει όλες οι ενέργειες μας να είναι προς την κατεύθυνση του να συνεχίσουν να είναι εδώ για χρόνια και δεκαετίες» είπε, επισημαίνοντας πως γι’ αυτό ακριβώς θα πρέπει να σταματήσει ο θόρυβος γύρω από άλλα σενάρια και όλοι να επικεντρωθούν προς την κατεύθυνση που ήδη έχει χαράξει το νέο ΔΣ, της άμεσης λήψης μέτρων για τη σωτηρία της εταιρείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα