Παρασκήνιο πίσω από τους ισχυρισμούς Ασλάνμπαμπα, σύμφωνα με Τούρκο αρθρογράφο

17:14 27/6/2013 - Πηγή: OnlyCY

Δεν είναι ισχυρισμός, αλλά πραγματικότητα, το ρουσφέτι με χρήματα και με το ηχογραφημένο ντοκουμέντο υποστήριξε ο «βουλευτής» του κατεχόμενου Τρικώμου, Εζντέρ Ασλάνμπαμπα λέγοντας πως αυτά τα χρήματα είναι το τεκμήριο ότι κάποιοι πολιτικοί δείχνουν το πραγματικό τους πρόσωπο.

Μιλώντας στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή, ο Ασλάνμπαμπα, που απασχολεί την επικαιρότητα στα κατεχόμενα από την περασμένη Κυριακή, υποστήριξε ότι πήρε τα χρήματα καταγράφοντας τον διάλογο για να αποδείξει στον κόσμο ποιοι είναι και πως τώρα προσπαθούν να δείξουν ότι είναι

ένοχος και να κοροϊδέψουν τον «λαό» για να συμπληρώσει πως «έπεσαν όμως σε σκληρό βράχο». Βγήκε, είπε, στο βήμα της «βουλής» για να πει αυτά που είπε ώστε να δουν όλοι πως γίνεται η πολιτική στα κατεχόμενα εδώ και χρόνια. Ανέφερε επίσης ότι ο Σερντάρ Ντενκτάς από την αρχή της προσχώρησής του και πάλι στο Δημοκρατικό κόμμα – Εθνικές Δυνάμεις, του είχε δηλώσει πως δεν θα ήταν υποψήφιος στις «εκλογές» του Ιουλίου, αλλά «θα με ικανοποιούσαν με άλλο τρόπο». Ο ίδιος, είπε, ήθελε να κατέλθει υποψήφιος «βουλευτής» και ό,τι έλεγε ο «λαός».

Και ο Αχμέτ Κασίφ, συνέχισε, του είπε πως θα τον ικανοποιούσαν με διαφορετικό τρόπο και τους ζήτησε να παραμείνει ήρεμος. «Μου έδωσε το αντίτιμο 5000 στερλινών που είναι 7.700 δολάρια και μου είπε ‘παρτα. Αυτά είναι αρχή, έρχονται και άλλα, ηρέμησε, ησύχασε’». Του έταξαν επίσης, πρόσθεσε, υποψηφιότητα για τον «δήμο» Τρικώμου υποσχόμενοι ότι θα του έκαναν ξεχωριστό προϋπολογισμό. «Γι αυτό και εγώ τους ηχογράφησα για να τα δείξω όλα αυτά στο λαό».

Επέκρινε ακόμη την «πρωθυπουργό» Σιμπέλ Σιμπέρ πως επειδή είναι ο ίδιος τουρκικής καταγωγής αισθάνεται ανήσυχα. «Έχει αντιπάθεια σε αυτούς που είναι από την Τουρκική Δημοκρατία. Δεν μπορείτε να δικάσετε άδικα, ενώ είστε πρωθυπουργός, τους ανθρώπους με βάση την εθνική τους καταγωγή». Η Σιμπέρ είπε συμπεριφέρθηκε μονομερώς στην περίπτωση αυτή και ισχυρίστηκε ότι πρέπει να παραιτηθεί «γιατί η καρέκλα της έρχεται πολύ μεγάλη».

Στο μεταξύ, ο αρθρογράφος της Ταράφ, Εμρέ Ουσλού έγραψε χθες και επαναδημοσίευσε σήμερα η Αφρίκα, ότι σε αυτή την υπόθεση υπάρχει «δάκτυλος ΜΙΤ». Οι ισχυρισμοί του Ασλάμπαμπα, έγραψε, έχουν παρασκήνιο και έχουν να κάνουν με τα παιχνίδια εξουσίας του Ντερβίς Έρογλου, του πρώην «πρωθυπουργού» Ιρσέν Κιουτσιούκ, του Τούρκου Αντιπροέδρου για κυπριακές υποθέσεις, Μπεσίρ Αταλάι, του πρώην υποψηφίου για την προεδρία του ΚΕΕ, Αχμέτ Κασίφ και τον αντιπρόσωπο της ΜΙΤ στην τουρκική «πρεσβεία» στα κατεχόμενα, Εντέρ Ονκόλ.

Το θέμα είναι ως εξής, ανέφερε, ότι η Άγκυρα δεν μπορούσε να αποδεχθεί το γεγονός ότι ο Ντερβίς Έρογλου έγινε «πρόεδρος» του ψευδοκράτους παρά τις προσπάθειες της ΜΙΤ να του ανακόψει την πορεία στις τελευταίες «προεδρικές εκλογές». Μετά από αυτό, συνέχισε, οργανώθηκε μια επιχείρηση στο νησί.

Το πρώτο σημάδια αυτής της «επιχείρησης δωροδοκία» ήταν αυτό που είχε γράψει στις 12/9/2012 η Αφρίκα ότι είχαν εγκατασταθεί ενόψει τότε του εκλογικού συνεδρίου του ΚΕΕ, στο γραφείο του «πρωθυπουργού» Ιρσέν Κιουτσιούκ ο Εντέρ Ονκόλ και ο επικοινωνιολόγος του Ερντογάν. Ερόλ Ολτζιάκ.

Η επιχείρηση, σύμφωνα με τον Ουσλού, στόχευε στο να εξολοθρεύσει τον Έρογλου. Παρ’ όλα αυτά, πρόσθεσε, η ΜΙΤ δεν μπόρεσε να εξολοθρεύσει τον Ντερβίς Έρογλου σε μια Κύπρο των 250.000 ανθρώπων που είναι υπό τον έλεγχό της.

Η νέα επιχείρησή τους, συνέχισε, στόχευε στο να εκλεγεί πρόεδρος του ΚΕΕ ο Ιρσέν Κιουτσιούκ, πράγματα που έγινε τελικά. Ο Ουσλού έκανε αναφορά και σε άρθρο του Χασάν Χάστουρερ στην Χαβαντίς για την προεκλογική περίοδο του ΚΕΕ, αλλά και την ανοικτή επιστολή της Βολκάν προς τον Τούρκο Πρόεδρο, Αμπντουλάχ Γκιούλ με την οποία παραπονιόταν για την συμπεριφορά του Εντέρ Ονκόλ από την πρώτη στιγμή που πάτησε το πόδι του στα κατεχόμενα.

Καταλήγει δε διερωτώμενος εάν η ΜΙΤ που φέρνει τα πάνω κάτω σε ένα νησί των 250.000 ανθρώπων που ελέγχει να βάλει σε τάξη την Μέσα Ανατολή. «Για σκεφτείτε το».

Keywords
Τυχαία Θέματα