Κύπρος και Ουκρανία υπέγραψαν πρωτόκολλο της πρώτης συνάντησης της Διακυβερνητικής Επιτροπής

17:31 27/6/2013 - Πηγή: OnlyCY

Κύπρος και Ουκρανία υπέγραψαν σήμερα το πρωτόκολλο της πρώτης συνάντησης της Διακυβερνητικής Επιτροπής για την οικονομική, επιστημονική, τεχνική και βιομηχανική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών.

Το πρωτόκολλο υπεγράφη σε ειδική τελετή στο Υπουργείο Οικονομικών από τον Χάρη Γεωργιάδη εκ μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας και τον Ουκρανό Υπουργό Οικονομικών Γιούρι Κομπολόβ. Οι δύο χώρες υπέγραψαν, επίσης, Μνημόνιο Συναντίληψης στον τομέα της ψηφιακής χαρτογραφίας και στα συστήματα

γεωγραφικής πληροφορικής (GIS).

“Πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη, μια πρωτοβουλία που ενδυναμώνει τις σχέσεις συνεργασίας μεταξύ Κύπρου και Ουκρανίας σε όλα τα επίπεδα”, ανέφερε σε δήλωσή του μετά την τελετή υπογραφής ο Κύπριος Υπουργός Οικονομικών.

Λέγοντας πως οι δύο χώρες έχουν ήδη ανεπτυγμένη συνεργασία σε μια σειρά από τομείς, ο κ. Γεωργιάδης πρόσθεσε πως «αυτό που έχουμε διασφαλίσει είναι πως αυτή η συνεργασία θα διευρυνθεί και θα ενισχυθεί», δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στις κοινές εμπορικές, επενδυτικές και επιχειρηματικές δραστηριότητες.

“Η Κύπρος παρά τη δύσκολη περίοδο που διανύει παραμένει ένας εξαιρετικός προορισμός για επαγγελματικές υπηρεσίες και ακριβώς η σημερινή συμφωνία, τα αποτελέσματα της πρώτης αυτής συνόδου διακυβερνητικής συνεργασίας επιβεβαιώνουν την προοπτική να αναπτύξουμε τον τομέα παροχής υπηρεσιών ακόμη περισσότερο παρά τις δυσκολίες”, τόνισε.

Εξάλλου, σε σύντομη ομιλία του ενώπιον των αντιπροσωπειών των δυο χωρών, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε πως το πρωτόκολλο που υπογράφηκε σήμερα “αντανακλά τις δυνατότητες για συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών σε παραδοσιακούς τομείς όπως το εμπόριο, τον τουρισμό και τις μεταφορές, αλλά και αναδυόμενους τομείς όπως την ενέργεια και τις υπηρεσίες υγείας”.

“Τέτοιες οικονομικές συνεργασίες”, πρόσθεσε, “συνιστούν μια αναγκαιότητα στη σύγχρονη οικονομική σκηνή ιδιαίτερα σε καιρούς οικονομικών κρίσεων, όπως αυτή που όλοι βιώνουμε σήμερα”.

Είπε, τέλος, πως το αναγκαίο νομικό πλαίσιο εντός του οποίου οι Κυπρο-ουκρανικές οικονομικές σχέσεις αυξάνονται, οικοδομείται με συστηματικό τρόπο από τις δύο Κυβερνήσεις και επεκτείνεται συνεχώς.

Keywords
Τυχαία Θέματα