Τι γνωρίζετε για την αισθητική οδοντιατρική;

00:12 6/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η αισθητική οδοντιατρική μπορεί να κάνει το χαμόγελό σας ακόμα πιο λαμπερό. Ανακαλύψτε περισσότερα για το τι μπορεί να κάνει η αισθητική οδοντιατρική για εσάς!

1. Η αισθητική οδοντιατρική είναι ένας κλάδος της οδοντιατρικής που ως σκοπό έχει να κάνει το χαμόγελό σας πιο αισθητικά ελκυστικό. Ο αισθητικός οδοντίατρος εφαρμόζει τεχνικές, όπως διαμόρφωση δοντιών, οδοντικά εμφυτεύματα και επεμβάσεις για να σας δώσει αυτό το τέλειο χαμόγελο, παρά τις όποιες παραμορφώσεις, τραυματισμούς ή λεκέδες στα δόντια σας. Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι η αισθητική οδοντιατρική τους κάνει να αισθάνονται

καλύτερα για τους εαυτούς τους, καθώς κερδίζουν αυτοπεποίθηση από τη βελτιωμένη τους εμφάνιση.

Ένας καλός αισθητικός οδοντίατρος δε θα προσπαθήσει, απλά, να καλύψει ελαττώματα στο χαμόγελό σας. Θα σας εξηγήσει, επίσης, τι προκάλεσε το πρόβλημα και τι μπορείτε να κάνετε για να μην ξανασυμβεί. Για παράδειγμα, αν έχετε έντονους λεκέδες στα δόντια σας, ο οδοντίατρός σας θα σας υποδείξει τι συνήθειες έχετε στη ζωή σας που προκάλεσαν αυτούς τους λεκέδες και τι μπορείτε να κάνετε, έτσι, ώστε αυτοί να μην εμφανισθούν ξανά.
Οι διαδικασίες αισθητικής οδοντιατρικής μπορεί να είναι απλές θεραπείες, όπως είναι η λεύκανση δοντιών, ή αρκετά πολύπλοκες θεραπείες, όπως η γναθοπλαστική. Η σοβαρότητα της θεραπείας, που θα χρειαστείτε, εξαρτάται από τη σοβαρότητα της ζημιάς ή της παραμόρφωσης στο στόμα σας. Ο αισθητικός οδοντίατρός σας θα συνεργαστεί μαζί σας για να αναπτύξει ένα βήμα-προς-βήμα σχέδιο θεραπείας, που θα επιφέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

2. Λεύκανση δοντιών
Η λεύκανση δοντιών είναι μια ιδιαίτερα δημοφιλής διαδικασία αισθητικής οδοντιατρικής. Υπάρχουν αρκετά διαφορετικά πράγματα που μπορούν να προκαλέσουν την αλλοίωση του χρωματισμού των δοντιών σας. Η χρωματική αλλοίωση επιφέρεται στο σμάλτο των δοντιών σας και μπορεί να προκληθεί από τους λεκέδες, λόγω τροφής, τη φυσική διαδικασία γήρανσης, ή χημικές βλάβες από φάρμακα ή τσιγάρα. Τα αναψυκτικά τύπου κόλα και ο καφές είναι οι πιθανοί ένοχοι των λεκέδων των δοντιών.

Η λεύκανση μερικές φορές λέγεται και αποχρωματισμός. Αυτή η διαδικασία χρησιμοποιεί χημικά για να φωτίσει τα δόντια του ασθενή. Κάποιες φορές η λεύκανση των δοντιών γίνεται στο ιατρείο του αισθητικού οδοντιάτρου σας και άλλες φορές σας δίνετε μια συσκευή και μερικές ουσίες για να κάνετε τη διαδικασία μόνοι σας στο σπίτι. Αυτό απαιτεί έναν κατάλληλο νάρθηκα που έχει κατασκευαστεί συγκεκριμένα για το σχήμα του δικού σας στόματος. Λάβετε υπόψη, ωστόσο, ότι αν συνεχίσετε τις κακές σας συνήθειες, οι λεκέδες θα επανέλθουν. Η λεύκανση θεωρητικά διαρκεί δύο χρόνια, αλλά είναι πολύ αποτελεσματική σε αυτό το χρονικό διάστημα. Άλλη μια επιλογή για λεύκανση των δοντιών σας είναι η λεύκανση με λέιζερ. Αυτή είναι μια διαδικασία που γίνεται στο …

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Αναζητήσεις
γναθοπλαστική, γναθοπλαστικη
Τυχαία Θέματα