Χαλαρά πέρασαν την ημέρα τους οι πολιτικοί στην Ελλάδα

19:32 5/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Μετά την ένταση της προεκλογικής περιόδου, και ιδιαίτερα της τελευταίας εβδομάδας, οι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων βρήκαν σήμερα την ευκαιρία να χαλαρώσουν, αναμένοντας την αυριανή εκλογή.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, παρέθεσε σήμερα το μεσημέρι γεύμα στους διαπιστευμένους δημοσιογράφους, συντάκτες του ρεπορτάζ του κόμματος.

Η συνάντηση κράτησε αρκετή ώρα, σε κλίμα καλής διάθεσης, με ελάχιστες και μη ουσιώδεις αναφορές

για τις αυριανές εκλογές και τα αναμενόμενα αποτελέσματά τους, καθώς και για το πολιτικό κλίμα και τις εξελίξεις που θα δρομολογηθούν από τη Δευτέρα.

Χαρακτηριστικό είναι ότι σε μία από τις λίγες αναφορές του στις αυριανές εκλογές, ο κ. Βενιζέλος περιορίστηκε να πει ότι ο λαός ξέρει τι θα κάνει, μη δίνοντας άλλη συνέχεια.

Επίσης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εκτίμησε ότι θα ήταν παρακινδυνευμένο να γίνουν προβλέψεις για το ποιες θα είναι οι εξελίξεις για το επόμενο εξάμηνο, δεδομένου ότι και η κατάσταση στην Ευρώπη είναι ρευστή και είναι άγνωστο ακόμα πώς θα επηρεάσει τις ευρωπαϊκές εξελίξεις η διαγραφόμενη ανάδειξη του Φρανσουά Ολάντ στην προεδρία της Γαλλίας.

Το απόγευμα, ο κ. Βενιζέλος θα αναχωρήσει για τη Θεσσαλονίκη, όπου αύριο το πρωί στις 10.30 θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα, στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Αμπελοκήπων, ενώ το μεσημέρι αναμένεται να επιστρέψει στην Αθήνα, όπου νωρίς το απόγευμα, πριν από το κλείσιμο της κάλπης, θα προεδρεύσει, στην Ιπποκράτους, της συνεδρίασης της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα του ΠΑΣΟΚ.
Στην Καλαμάτα ο πρόεδρος της ΝΔ περπάτησε το μεσημέρι στην αγορά της πόλης, όπου χαιρέτισε γνωστούς, φίλους του, αλλά και περαστικούς, ενώ σταμάτησε για καφέ στο κέντρο. Ο κ. Σαμαράς αναχώρησε νωρίς το απόγευμα για την Πύλο, όπου αύριο το πρωί κατά τη συνήθη τακτική του, θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα και στη συνέχεια θα αναχωρήσει για την Αθήνα.

Το εκλογικό περίπτερο του ΚΚΕ στη Λαμπρινή επισκέφθηκε η ΓΓ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, η οποία συνομίλησε με περαστικούς και μέλη του κόμματος. Η κ. Παπαρήγα θα ψηφίσει αύριο το πρωί στην Πετρούπολη.

Χαλαρή συζήτηση με δημοσιογράφους είχε το μεσημέρι ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος αύριο θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στο Παλαιό Φάληρο.

Το έθιμο του… χαλαρού Σαββάτου της τελευταίας ημέρας πριν από τις εκλογές που οι αρχηγοί των κομμάτων περνούν χωρίς πολιτική δραστηριότητα, τήρησε και αυτή τη φορά ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, με κομματικά στελέχη και δημοσιογράφους.

Ο κ. Τσίπρας έγινε αποδέκτης πολλών συγχαρητηρίων και θετικών σχολίων για τον εκλογικό αγώνα από τα κομματικά στελέχη. Το χαλαρό κλίμα δεν εμπόδισε όλους να κάνουν εκτιμήσεις για το εκλογικό αποτέλεσμα, ενώ και ο κ. Τσίπρας παρά την κόπωση, αφού περιόδευσε στις περισσότερες πόλεις της χώρας, ήταν σε πολύ καλή διάθεση, ενώ φανερή ήταν η αισιοδοξία του για το εκλογικό αποτέλεσμα. Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ έμεινε ελάχιστα στη θέση του, καθώς πήγε σε όλα τα τραπέζια, χαιρέτισε τους προσκεκλημένους έναν έναν και

Keywords
Τυχαία Θέματα