Τραγούδια και ποντίκια εγκαταλείπουν το πλοίο του ΠΑΣΟΚ

p1 {font-family:Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;font-size:12px;margin-left:8px;margin-right:8px;margin-top:4px;margin-bottom:4px;text-align:justify;}Τραγούδια και ποντίκια εγκαταλείπουν το πλοίο του ΠΑΣΟΚ

Από το «ακριβό μου διθέσιο» στο «είναι ωραίο να έχεις το δικό σου σπίτι» και τώρα απεταξάμην το ΠΑΣΟΚ

Σε αυστηρό, σχεδον γεροντοκορίστικο τόνο, τρεις καλλιτέχνες (Μιχάλης Γκανάς, Άλκηστις Πρωτοψάλτη και Ευανθία Ρεμπούτσικα) διαμαρτύρονται και δηλώνουν:

«Απόψε (4-5-12) ακριβώς μετά την ομιλία του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ

κ. Βενιζέλου στο Σύνταγμα ακούστηκε από τα μεγάφωνα – με φόντο την πράσινη «θάλασσα» των πλαστικών σημαιών – το τραγούδι «Σε όλα τα νησιά», σε μουσική της Ευανθίας Ρεμπούτσικα και στίχους του Μιχάλη Γκανά, με τη φωνή της Άλκηστις Πρωτοψάλτη.

Επειδή κανείς από τους τρεις μας δεν ρωτήθηκε από κανέναν, αναρωτιόμαστε ποιοι και με πιο δικαίωμα μας «στρατολόγησαν» στο συγκεκριμένο κόμμα και μας έβαλαν να το διαφημίζουμε χωρίς την άδειά μας. Δηλώνουμε εμβρόντητοι και βαθύτατα προσβεβλημένοι από αυτήν τη συμπεριφορά και προειδοποιούμε:

Απαγορεύουμε τη χρησιμοποίηση του τραγουδιού μας από οποιοδήποτε κόμμα».

Η πρώτη αντίδρασή μας, αυθόρμητη και δικαιολογημένα χαιρέκακη, είναι «καλά να πάθεις, Βενιζέλε!» Μια άλλη, επίσης μοχθηρή αντίδραση, είναι να σκεφτούμε «Καλά, πού ήσαστε εσείς τόσα χρόνια, βρε παιδιά; Tόσα και τόσα έκανε το ΠΑΣΟΚ, το τραγούδι σας στα μεγάφωνα σας πείραξε;». Και αυτό το κανένα κόμμα ακούγεται πολύ διπλωματικό, μπορούσαν να διευκρινίσουν -εκτός αν είναι αναρχικοί- ότι εννοούν κανένα κόμμα π.χ του κεφαλαίου και του ρατσισμού.

Και ίσως αξίζει να θυμηθούμε ότι η Άλκηστις Πρωτοψάλτη το 2007 είχε εθελοντικά στρατολογηθεί από γνωστή τράπεζα, πρωταγωνιστώντας σε μια προσβλητική -ειδικά με τα σημερινά δεδομένα- διαφήμιση για στεγαστικά δάνεια. «Μια μέρα χαράς», τραγουδά στο σχετικό βίντεο, που παρακινεί τον κόσμο: «είναι ωραίο να έχεις το δικό σου σπίτι»

όμως σήμερα μαύρος πασοκικός ουρανός, σήμερα μαύρη μέρα:

Ποιος έχει δίκιο; Οι τρεις καλλιτέχνες ή οι οργανωτές της θλιβερής φιέστας του ΠΑΣΟΚ;

H απάντηση ίσως είναι, απλή: δίκιο έχει το τραγούδι που, αν είναι όμορφο και αληθινό, θα αντέξει στο χρόνο και δεν θα κινδυνεύει να ταυτιστεί με το ένα ή το άλλο κόμμα, με τη μίζερη επικαιρότητα.mao.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα