Τη διεύρυνση του καταλόγου του ‘πόθεν έσχες’ συζήτησε η Επιτροπή Νομικών

15:39 14/11/2012 - Πηγή: OnlyCY

Τη διεύρυνση του καταλόγου των αξιωματούχων που έχουν την υποχρέωση να υποβάλουν δηλώσεις περιουσίας (πόθεν έσχες), συζήτησε σήμερα η Επιτροπή Νομικών της Βουλής.

Όπως δήλωσε μετά την συνεδρία, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ιωνάς Νικολάου, η Επιτροπή είχε διαπιστώσει ότι ο κατάλογος των αξιωματούχων που προνοείται στο Νόμο να υποβάλουν πόθεν έσχες, ήταν περιορισμένος.

Ετσι, ανέφερε ο κ. Νικολάου, σήμερα είχαμε την ευκαιρία να συντάξουμε ένα επιπρόσθετο κατάλογο τον οποίο θα υποβάλουμε στις Κοινοβουλευτικές

Ομάδες στις επόμενες μέρες για να καταλήξουμε σε ποιες περιπτώσεις θα εφαρμόζεται τελικά το πόθεν έσχες, επιπρόσθετα με αυτούς που εφαρμοζόταν μέχρι σήμερα.

Σε αυτό το κατάλογο έχουν συμπεριληφθεί, σύμφωνα με τον κ. Νικολάου, οι ανεξάρτητοι αξιωματούχοι της Δημοκρατίας, Γενικός Εισαγγελέας, Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας, Γενική Ελέγκτρια, Γενικός Λογιστής, οι βοηθοί τους, Δικαστές Ανωτάτου Δικαστηρίου, Δικαστές Επαρχιακών Δικαστηρίων, Επίτροποι Νομοθεσίας, Προεδρίας, Υφυπουργός παρά τω Προέδρω και άλλοι οι οποίοι δεν περιλαμβάνονταν στην αρχική νομοθεσία που ψηφίστηκε.

Ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Αριστος Δαμιανού δήλωσε πως μια πάγια θέση του κόμματός του για το πόθεν έσχες έχει υιοθετηθεί από την περασμένη εβδομάδα από όλες τις πολιτικές ομάδες.

«Ο κατάλογος που αφορά τους ανθρώπους που θα ελέγχονται και θα διέπονται από την υποχρεωτική υποβολή πόθεν έσχες έχει διευρυνθεί σημαντικά, έχει επικαιροποιηθεί για να περιλάβει και θεσμούς και αξιωματούχους οι οποίοι μέχρι πρότινος δεν ήταν ρυθμισμένοι και δεν διέπονταν από την υποχρέωση υποβολής δηλώσεων πόθεν έσχες», είπε.

Ο κ. Δαμιανού εξέφρασε την ικανοποίησή του που η θέση του ΑΚΕΛ είναι πλέον κοινή για όλα τα κόμματα, και πρόσθεσε πως για να έχει νόημα η υποβολή του πόθεν έσχες για την κοινωνία πρέπει να περιλαμβάνει και θα περιλαμβάνει όλους εκείνους που ασκούν δημόσια εξουσία ή διαχειρίζονται δημόσιο χρήμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα