Ενημέρωση στον Πρεσβευτή Ελλάδας από Λιλλήκα για προεκλογική εκστρατεία, Κυπριακό

15:09 14/11/2012 - Πηγή: OnlyCY

Για τις προγραμματικές του θέσεις στα βασικά ζητήματα της Κύπρου και για το Κυπριακό κυρίως, καθώς και για το πώς εξελίσσεται η προεκλογική του εκστρατεία, ενημέρωσε ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Γιώργος Λιλλήκας, τον Πρεσβευτή της Ελλάδας στη Λευκωσία, Βασίλειο Παπαϊωάννου, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα το εκλογικό επιτελείο του κ. Λιλλήκα.

Στη συνάντησή τους, όπως ανέφερε ο κ. Λιλλήκας σε δηλώσεις του στους

δημοσιογράφους, συζήτησαν και για την κατάσταση της ελλαδικής οικονομίας και τις προοπτικές ανάπτυξης της Ελλάδας, στην οποία ο κ. Λιλλήκας εισηγείται όπως παραχωρηθεί από την Κύπρο ένα από τα τεμάχια έρευνας και ανόρυξης υδρογονανθράκων στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ), με τους ίδιους όρους που παραχωρούνται αυτά τα οικόπεδα και σε άλλες διεθνείς εταιρείες.

Απαντώντας σε δημοσιογράφο, ο οποίος του ζήτησε να σχολιάσει πρόσφατες δηλώσεις από τον Πρόεδρο Χριστόφια, τον Υπουργό Οικονομικών Βάσο Σιαρλή και τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Πανίκο Δημητριάδη σχετικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων με την Τρόικα και τις αντοχές της κυπριακής οικονομίας, ο κ. Λιλλήκας δήλωσε ότι “εκείνο, που χαρακτηρίζει τη συμπεριφορά της Κυβέρνησης σε αυτή την περίοδο, είναι όχι μόνον οι αντιφατικές δηλώσεις, αλλά και η συσκότιση και η έλλειψη ενημέρωσης της πολιτικής ηγεσίας και της κοινωνίας”.

“Ταυτόχρονα”, συνέχισε ο κ. Λιλλήκας, “η αναποφασιστικότητα και η αναβλητικότητα δημιουργούν ανασφάλεια όχι μόνον στους Κυπρίους αλλά και σε ξένους επενδυτές και στις ξένες καταθέσεις” και “ούτε εκβιαστικά διλήμματα πρέπει να τίθενται την ώρα κατά την οποία γίνεται η διαπραγμάτευση με την Τρόικα, ούτε και να υπάρχει αναβλητικότητα που να μας οδηγεί ακόμα σε πιο στενά χρονοδιαγράμματα με ακόμα περισσότερο αποδυναμωμένη τη διαπραγματευτική μας θέση”.

“Είχα τη χαρά”, είπε ο κ. Λιλλήκας, “να συναντήσω τον Πρεσβευτή της Ελλάδας στην Κύπρο, τον οποίο ενημέρωσα για τις προγραμματικές μας θέσεις στα βασικά ζητήματα, στο εθνικό κυρίως, καθώς και για το πώς εξελίσσεται η προεκλογική εκστρατεία και είχα ενημέρωση από τον κ. Παπαϊωάννου για τις εξελίξεις που αφορούν την ελλαδική οικονομία και τις προσπάθειες που καταβάλλει η Ελληνική Κυβέρνηση”.

“Ελπίζω”, συνέχισε ο κ. Λιλλήκας, “ότι, μετά και την ψήφιση όλων των σχετικών νομοθεσιών στο κοινοβούλιο της Ελλάδας, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα ανταποκριθεί στις δικές της υποχρεώσεις και ότι, έτσι, θα μπορέσει, το ταχύτερο δυνατό, η ελλαδική οικονομία να μπει σε μιαν προοπτική ανάπτυξης και να επανέλθει η ελπίδα στους Έλληνες πολίτες”.

“Επανέλαβα στον Πρεσβευτή της Ελλάδας”, είπε ο κ. Λιλλήκας, “ότι εμείς θέλουμε, ως κυπριακός Ελληνισμός, μιαν ισχυρή Ελλάδα, διότι το φυσικό στήριγμα του κυπριακού Ελληνισμού στον αντικατοχικό μας αγώνα είναι και παραμένει η Ελλάδα”.

“Για αυτό”, δήλωσε ο κ. Λιλλήκας, “τον ενημέρωσα και για την πρότασή μου όπως παραχωρήσουμε στην Ελλάδα ένα από τα οικόπεδά μας στην κυπριακή ΑΟΖ, με τους ίδιους όρους που παραχωρούνται αυτά τα οικόπεδα σε άλλες δι

Keywords
Τυχαία Θέματα