Τρόικα και Κυβέρνηση θα αναθέσουν σε οίκο την διενέργεια έρευνας για Δημ. Υπηρεσία

14:44 14/11/2012 - Πηγή: OnlyCY

Κυβέρνηση και Τρόικα θα αναθέσουν από κοινού σε ανεξάρτητο οίκο τη διενέργεια μελέτης για την αποδοτικότητα και αποτελεσματικότητα της δημόσιας υπηρεσίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, το θέμα αυτό συζητήθηκε στην πρωινή συνάντηση μεταξύ των τεχνοκρατών της Τρόικα και της Διεύθυνσης Προσωπικού και Δημόσιας Διοίκησης σήμερα στο ΥΠΟΙΚ με αντικείμενο την

αναδιάρθρωση της δημόσιας υπηρεσίας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η έρευνα θα δώσει έμφαση σε φοροεισπρακτικά τμήματα, αλλά και Υπουργεία που έχουν να κάνουν με έσοδα και δαπάνες, όπως το Υπουργείο Υγείας.

Μέσα από τις επαφές και μελέτες τους, οι τεχνοκράτες της Τρόικα θεωρούν ότι υπάρχουν τμήματα και υπηρεσίες που χρειάζονται βελτίωση.

Υπενθυμίζεται ότι τόσο στο προσχέδιο μνημονίου που επέδωσε η Τρόικα όσο και στις αντιπροτάσεις της Κυβέρνησης περιλαμβάνεται η διενέργεια ανεξάρτητης έρευνας αναφορικά με την αποτελεσματικότητα της δημόσιας υπηρεσίες.

Στο μεταξύ ανησυχίες εκφράζει ο δικηγορικός κόσμος αναφορικά με τις θέσεις που εκφράζει η Τρόικα.

Ειδικότερα, στην συνάντηση που έγινε νωρίτερα σήμερα στο ΥΠΟΙΚ με τον Δικηγορικό Σύνδεσμο, φαίνεται να τέθηκε το θέμα φιλελευθεροποίησης των χρεώσεων των δικηγορικών γραφείων, αλλά και η φιλελευθεροποίηση της διαφήμισης από δικηγορικά γραφεία, κάτι που μέχρι σήμερα απαγορεύεται.

Αυτό, εκτιμούν κύκλοι του δικηγορικού συνδέσμου θα ισοδυναμεί με την εμπορευματοποίηση του δικηγορικού επαγγέλματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα