Τη Δευτέρα τα έντυπα για επίδομα τέκνου και μονογονεϊκής οικογένειας

16:16 7/2/2014 - Πηγή: OnlyCY

Τα έντυπα αιτήσεων για την παροχή επιδόματος τέκνου και μονογονεϊκής οικογένειας για το 2014 θα είναι διαθέσιμα στο κοινό από τη Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με την Υπηρεσία Χορηγιών και Επιδομάτων του Υπουργείου Οικονομικών.

Το έντυπο αίτησης για το επίδομα τέκνου και το επίδομα μονογονεϊκής οικογένειας (ενιαίο έντυπο) μπορεί να εξασφαλιστεί

από τα γραφεία της Υπηρεσίας, το γραφείο εξυπηρέτησης στο Υπουργείο Οικονομικών, τα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη, καθώς και από την ιστοσελίδα του Υπουργείου Οικονομικών: http://www.mof.gov.cy .

Επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με τους περί Παροχής Επιδόματος Τέκνου Νόμους του 2002 έως 2012, δικαίωμα σε επίδομα τέκνου για το 2014, έχει οικογένεια εφόσον το ετήσιο ακαθάριστο οικογενειακό εισόδημα κατά το 2013, δεν υπερβαίνει τις €49.000 για οικογένειες με ένα εξαρτώμενο τέκνο, και τις €59.000 για οικογένειες με δύο ή περισσότερα εξαρτώμενα τέκνα.

Επιπρόσθετα, δικαίωμα σε επίδομα μονογονεϊκής οικογένειας έχει οικογένεια εφόσον το ετήσιο ακαθάριστο οικογενειακό εισόδημα κατά το 2013 δεν υπερβαίνει τις €49.000.

Παράλληλα και ανεξαρτήτως του ύψους των οικογενειακού εισοδήματος, επίδομα τέκνου δεν παρέχεται σε οικογένεια της οποίας η συνολική αξία, σε τρέχουσες τιμές, των περιουσιακών της στοιχείων, συμπεριλαμβανομένων των ακινήτων, μετοχών, ομολόγων, χρεογράφων και καταθέσεων, υπερβαίνει το €1.200.000.

Σημειώνεται ότι οι οικογένειες με τρία ή περισσότερα τέκνα καθώς και οι μονογονεϊκές οικογένειες, που πληρώνονται σε μηνιαία βάση, θα τύχουν προτεραιότητας. Οι οικογένειες με ένα ή δύο τέκνα παρακαλούνται όπως υποβάλλουν την αίτησή τους μεταγενέστερα, εφόσον το επίδομα θα τους καταβληθεί στο τέλος του χρόνου, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Συμπληρωματικά, η Υπηρεσία Χορηγιών και Επιδομάτων πληροφορεί εκ νέου το κοινό ότι από τις 29 Ιανουαρίου έχει αρχίσει η υποβολή αιτήσεων για φοιτητική χορηγία για το ακαδημαϊκό έτος 2013/2014 και καλεί τους ενδιαφερόμενους όπως υποβάλουν έγκαιρα τις αιτήσεις τους.

Keywords
Αναζητήσεις
epidomamonogoneikis oikogeneias
Τυχαία Θέματα