Θερμή υποδοχή στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών

20:06 15/12/2011 - Πηγή: OnlyCY

Θερμή και εγκάρδια υποδοχή επεφύλαξαν σήμερα το πρωί κλήρος και λαός στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο, κατά την άφιξή του στην Αρχιεπισκοπή.

Στρατιωτικό άγημα και η φιλαρμονική της Αστυνομίας του απέδωσαν τις πρέπουσες τιμές, ενώ μαθήτριες του Παγκύπριου Γυμνασίου, ντυμένες με παραδοσιακές στολές, τον έραναν με ροδοπέταλα και του πρόσφεραν ανθοδέσμη.

Στο προαύλιο του Αρχιεπισκοπικού Μεγάρου, όπου στρώθηκε κόκκινο χαλί, τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών υποδέχθηκαν ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου

Χρυσόστομος και τα Μέλη της Ιεράς Συνόδου.

Παρόντες στην τελετή υποδοχής ήταν, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου, Υπουργοί, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ Νίκος Κατσουρίδης, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Μάριος Καρογιάν, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κόμματος Δημήτρης Συλλούρης, ο Πρεσβευτής της Ελλάδος, Δήμαρχοι και η στρατιωτική και αστυνομική ηγεσία.

Ακολούθως, τελέστηκε δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Ιωάννου Θεολόγου.

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, προσφωνώντας τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών, είπε: ”Οι άτρυτοι και αδιάλειπτοι αγώνες σας για την Εκκλησία, καθώς και οι ένθεες προσπάθειες σας να μορφώσετε Χριστό, και μάλιστα Εσταυρωμένο, στις ψυχές τού αγωνιώντος και δοκιμαζόμενου από τα πολυποίκιλα κοινωνικά, οικονομικά και εθνικά προβλήματα ποιμνίου Σας, πλημμυρίζουν τις ψυχές μας με αισθήματα βαθύτατου σεβασμού και αγάπης προς το πρόσωπό Σας”.

”Την ειρηνική σας επίσκεψη δεν την θεωρούμε απλώς ως μία φιλοφρονητική ούτε ως μία εθιμοτυπική επίσκεψη, που μαρτυρεί την ενότητα τής ορθοδόξου πίστεώς μας και συσφίγγει ακόμη περισσότερο τους ήδη υφιστάμενους στενούς πνευματικούς δεσμούς μεταξύ των δύο αδελφών Εκκλησιών μας. Αλλά την ερμηνεύουμε ως μία επίσκεψη που αποσκοπεί στην τόνωση, τόσο του θρησκευτικού όσο και του εθνικού φρονήματος τού λαού μας, για την επιτυχία του χαλεπώτατου αγώνα της εθνικής και φυσικής του επιβίωσης, που για τριάντα επτά τώρα χρόνια διεξάγει”, πρόσθεσε.

Ανέφερε, επίσης, ότι με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών θα έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις για τα μεγάλα και δύσκολα εκκλησιαστικά θέματα και να αντλήσουν από τη σοφία του, τις βιωματικές του εμπειρίες, γύρω από τα θέματα της οργάνωσης της Εκκλησίας, της διαποίμανσης του λαού του Θεού, καθώς και της εξωτερικής ιεραποστολής.

”Η κατά Κύπρον Εκκλησία είναι μικρή αριθμητικά αλλά πάντοτε παρούσα, ζώσα και δρώσα δυναμικά, δια μέσου των αιώνων, στα χριστιανικά θέματα τής ζωής. Κατά τη σύντομη παραμονή σας στη νήσο μας, θα έχετε την ευκαιρία να επισκεφθείτε μνημεία ιερά και σεβάσματα πανορθόδοξα και παγχριστιανικά, τα οποία μαρτυρούν τη χριστιανικότητα και την ελληνικότητα τού νησιού μας, δια μέσου των αιώνων. Αλλά δεν θα μπορέσετε να επισκεφθείτε τον τάφο τού Ιδρυτού και Προστάτου της Εκκλησίας μας, του Αποστόλου Βαρνάβα ούτε του Αγίου Σπυρίδωνος. Η ιερά Μονή τού Αποστόλου Ανδρέα, πού έγινε το σύμβολο του αγώνα μας, καταπατείται επίσης βάναυσα από τις ορδές τού Αττίλα”, συμπλήρωσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα