Ταύτιση θέσεων διαπιστώνουν Συμμαχία – Κίνημα κατά Εκποιήσεων

17:16 22/1/2014 - Πηγή: OnlyCY

Τον κίνδυνο εκποίησης περιουσιών συζήτησαν εκπρόσωποι του Κινήματος κατά των Εκποιήσεων Πρώτης Κατοικίας και Επαγγελματικής Στέγης, οι οποίοι συναντήθηκαν σήμερα με τον Πρόεδρο της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργο Λιλλήκα.

Σε δηλώσεις τους μετά το πέρας της συνάντησης, στα γραφεία του κόμματος, ο Εκπρόσωπος του Κινήματος Σωτήρης Βλάχος είπε ότι «δεν πρόκειται να δεχτούμε να βγει άνθρωπος από το σπίτι του, επειδή δεν μπορεί να πληρώσει δόση στις τράπεζες».

Πρόσθεσε ότι πήραν τη διαβεβαίωση ότι οι εξώσεις ισούνται με βαρβαρότητα.

Εκ μέρους της Συμμαχίας Πολιτών,

ο Εκπρόσωπος Τύπου Αλέξανδρος Μιχαηλίδης χαρακτήρισε «εποικοδομητική» τη συνάντηση, λέγοντας ότι υπάρχει ταύτιση θέσεων.

Είπε ότι πριν ακόμα την υπογραφή του Μνημονίου, η Συμμαχία προειδοποίησε για τον κίνδυνο και πρόσθεσε: «Εδώ που μας έφεραν οι Τροϊκολάγνοι, τα κόμματα που κυβέρνησαν και συγκυβέρνησαν την προηγούμενη πενταετία, τα κόμματα που κυβερνούν και συγκυβερνούν τώρα, δυστυχώς δεν έχουν αφήσει πολλά περιθώρια προστασίας των δανειοληπτών».

Συνέχισε, λέγοντας ότι το «κομματικό κατεστημένο» μπορεί έμπρακτα να δείξει το ενδιαφέρον του για τους δανειολήπτες, ψηφίζοντας την πρόταση νόμου της Συμμαχίας Πολιτών για μείωση των επιτοκίων, που εκκρεμεί από τον περασμένο Σεπτέμβρη.

Είπε επίσης ότι μπορεί να ρυθμιστεί νομοθετικά ο τρόπος αναδιάρθρωσης των δανείων, να ανασταλούν οι δόσεις για όσους είναι άνεργοι και η δόση να μη ξεπερνά το 30% των εισοδημάτων αυτών που μπορούν να ανταποκριθούν.

Τέλος, ανέφερε ότι πρέπει να απαγορευτεί νομοθετικά η «τοκογλυφική πρακτική» που εφαρμόζουν οι τράπεζες με τους τόκους υπερημερίας.

Ο κ. Βλάχος είπε από την πλευρά του ότι μαζί με τον έτερο Εκπρόσωπο του Κινήματος, Σωτήρη Ζήνωνος, άκουσαν θετικά τις προτάσεις της Συμμαχίας για επιμήκυνση δανείων ή αναστολή σε όσους αποδεδειγμένα δεν μπορούν να καταβάλλουν τις δόσεις.

Θέλουμε να καταστήσουμε σαφές, χωρίς αλαζονεία, αλλά με αποφασιστικότητα, ότι είμαστε έτοιμοι να εναντιωθούμε σε οποιαδήποτε εκδίωξη οικογένειας, μητέρας ή παιδιών από το σπίτι, καθώς και στην προσπάθεια να εκδιωχθούν αυτοεργοδοτούμενοι, που λόγω της κρίσης δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις δόσεις για την επαγγελματική στέγη, είπε.

Εξέφρασε την ετοιμότητα του Κινήματος να συζητήσει και με τράπεζες, ενώ είπε ότι το Κίνημα, που δημιουργήθηκε πριν 3-4 μήνες, δικτυώνεται στις Επαρχίες Λευκωσίας, Λάρνακας και Λεμεσού. Όπως είπε, σήμερα πραγματοποιείται οργανωτική συγκέντρωση στη Λάρνακα, ενώ κάτι ανάλογο θα γίνει αύριο, Πέμπτη στη Λεμεσό.

Ατιμωρησία υπευθύνων κρίσης

Εξάλλου, ο κ. Μιχαηλίδης, σε δηλώσεις του για την ατιμωρησία όσων ευθύνονται για την κρίση, είπε ότι «για την Κυβέρνηση, η Δικαιοσύνη δεν είναι τυφλή, γιατί αν ήταν δεν θα έκανε διακρίσεις».
Πρόσθεσε ότι «για την Κυβέρνηση, η Δικαιοσύνη είναι μονόφθαλμη και βλέπει μόνο τις παρανομίες των απλών και ανώνυμων πολιτών».
«Οι υπεύθυνοι για την κρίση, οι διαπλεκόμενοι σε σκάνδαλα εκατομμυρίων, οι υπεύθυνοι της κομματικής διαπλοκής παραμένουν ατιμώρητοι, στα πλαίσια της πολιτικής αλληλοκάλυψης που εφαρμόζει η Κυβέρνηση και το κομματικό κατεστημένο», κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα