Περαιτέρω διευκρινίσεις επιθυμούν οι Οικολόγοι για τη συμφωνία για τις ΒΒ

17:00 22/1/2014 - Πηγή: OnlyCY

Περαιτέρω διευκρινίσεις από πλευράς Κυβέρνησης επιθυμεί να έχει το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών όσον αφορά στη συμφωνία Κύπρου – Βρετανίας για τις αναπτύξεις στις εντός ορίων περιοχές στις Βρετανικές Βάσεις, δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του Κινήματος Γιώργος Περδίκης, ο οποίος ανέφερε ακόμη ότι η συμφωνία αν αξιοποιηθεί σωστά μπορεί ν’ αποτελέσει

ένα βήμα για την απομάκρυνση των Βάσεων από την Κύπρο.

«Από την ενημέρωση φάνηκε ότι υπάρχουν κάποια θέματα που χρήζουν διευκρίνισης και θα επιδιώξουμε να συναντηθούμε είτε με τον Πρόεδρο τον ίδιο προσωπικά, είτε με τον κ. Κασουλίδη, είτε με τον κ. Τζιωνή για να υπάρξει διευκρίνιση», ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Περδίκης, σχολιάζοντας τη σημερινή ενημέρωση που έγινε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Ανατασιάδη σε εμπλεκόμενους φορείς για το θέμα.

Εξέφρασε την άποψη ότι «μπορεί αυτή η συμφωνία αν αξιοποιηθεί σωστά ν’ αποτελέσει ένα βήμα προς την απομάκρυνση των Βρετανικών Βάσεων από την Κύπρο και την πραγματική απελευθέρωση των περιοχών αυτών από την βρετανική παρουσία».

Από την άλλη, πρόσθεσε, «η σωστή διαχείριση αυτής της συμφωνίας μπορεί να διασκεδάσει τις λογικές επιφυλάξεις που υπάρχουν για καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος ή για το ενδεχόμενο της ‘Γιβραλταροποίησης’ της περιοχής».

Ως Κίνημα Οικολόγων, ανέφερε ο κ. Περδίκης, πέρα από επιφυλάξεις έχουμε και προτάσεις «να υποβάλουμε ούτως ώστε οι αμφιβολίες να διασκεδαστούν». Να ξεπεραστούν, πρόσθεσε, τα πιθανά προβλήματα και ανησυχίες.

«Εμείς άλλωστε ουδέποτε δεχτήκαμε το επιχείρημα ότι η κατοχή μπορεί να χρησιμοποιείται για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος», είπε, προσθέτοντας ότι «δεν θεωρούμε ότι η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος μπορεί να είναι πρόφαση για τον οποιονδήποτε να επιβάλλει συνθήκες κατοχής σε ένα λαό».

Θεωρούμε λοιπόν, είπε, «ότι είναι καλύτερα να αναλάβει η Κυπριακή Δημοκρατία τη διαχείριση αυτών των περιοχών μέχρι την πλήρη απελευθέρωσή τους και είναι ευθύνη της Κυπριακής Δημοκρατίας να διαφυλάξει το σημαντικό φυσικό περιβάλλον κάποιων περιοχών».

Keywords
Τυχαία Θέματα