Συστήνεται Επιστημονική Επιτροπή για τον Εκσυχρονισμό του Εκπαιδευτικού Συστήματος

16:53 21/11/2013 - Πηγή: OnlyCY

Τη σύσταση και το διορισμό των μελών της Επιστημονικής Επιτροπής για τον Εκσυγχρονισμό του Εκπαιδευτικού Συστήματος της Κύπρου ενέκρινε σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση τα μέλη της Επιτροπής που διορίστηκαν για περίοδο πέντε χρόνων είναι: Μαίρη Κουτσελίνη, Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, Πέτρος Πασιαρδή, Καθηγητής στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου,

Νίκος Στυλιανόπουλος, Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, Πέτρος Παπαπολυβίου, Αναπληρωτής Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, Λεωνίδας Κυριακίδης, Αναπληρωτής Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και Μιχαλίνος Ζεμπύλας, Αναπλ. Καθηγητής στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Με το διορισμό της πιο πάνω Επιστημονικής Επιτροπής παύει να είναι σε ισχύ η λειτουργίας της Επιστημονικής Επιτροπής για την Αναθεώρηση των Αναλυτικών Προγραμμάτων Προδημοτικής, Δημοτικής, Γυμνασιακής και Λυκειακής Εκπαίδευσης.

Η νέα εκπαιδευτική πολιτική θα επικεντρώνεται στους ακόλουθους πέντε βασικούς άξονες: την Ανάπτυξη, Επιμόρφωση και Ποιοτική Αναβάθμιση του ανθρώπινου δυναμικού της Εκπαίδευσης, τον Εκσυγχρονισμό των Διοικητικών Δομών του Εκπαιδευτικού Συστήματος των Σχολικών μας Μονάδων, την Αναβάθμιση του Περιεχόμενου και της αποτελεσματικότητας της Εκπαίδευσης, τη στήριξη και ενίσχυση του κάθε εκπαιδευόμενου και αναγνώριση της διαφορετικότητας και την ενίσχυση και αναβάθμιση της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Δεν προβλέπεται οποιοδήποτε κόστος για την υλοποίηση της πρότασης, αφού τα μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής αποδέχονται όπως προσφέρουν τις υπηρεσίες τους αμισθί στο δικό τους προσωπικό χρόνο.

Keywords
Τυχαία Θέματα