Ελευθεροποιούνται οι ταχυδρομικές υπηρεσίες

15:37 21/11/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ελευθεροποιούνται οι ταχυδρομικές υπηρεσίες με εναρμονιστικό νομοσχέδιο που συζητείται στην Επιτροπή Συγκοινωνιών στη Βουλή. Το νομοσχέδιο συζητήθηκε στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Συγκοινωνιών.
Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Αντώνης Αντωνίου ανέφερε ότι η συζήτηση του νομοσχεδίου για την κατάργηση του μονοπωλίου και ελευθεροποίηση της αγοράς

ταχυδρομικών υπηρεσιών ολοκληρώθηκε.
Εξήγησε ότι πρόκειται για ένα νομοσχέδιο το οποίο δίνει τη δυνατότητα παροχής ταχυδρομικών υπηρεσιών, μέσα από μια διαδικασία αδειοδότησης και σε άλλους παρόχους πέραν της ταχυδρομικής υπηρεσίας.
Πρόσθεσε ότι μέσα από το νομοσχέδιο καθορίζονται τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις των εταιρειών που αδειοδοτούνται για την παροχή τέτοιων υπηρεσιών.
Ανέφερε επίσης ότι με την ψήφιση της νομοθεσίας οι πάροχοι που θα αδειοδοτηθούν θα έχουν την επιλογή να μην έχουν καθολική υπηρεσία δηλαδή θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν μια περιοχή για να παρέχουν την υπηρεσία.
Τα κυπριακά ταχυδρομεία ως αναθέτουσα αρχή θα έχουν την καθολική υπηρεσία για μια μεταβατική περίοδο μέχρι το 2028, συμπλήρωσε και κατέληξε εξηγώντας πως εάν είναι ζημιογόνες οι ταχυδρομικές υπηρεσίες τότε όλοι οι πάροχοι θα συνεισφέρουν με ένα τίμημα για να καλυφθεί αυτό το κόστος διαφορετικά θα καλύψει το κράτος.

Keywords
Τυχαία Θέματα