Νέο ωράριο στη Δημόσια Υπηρεσία από την 1η του νέου χρόνου

15:37 21/11/2013 - Πηγή: OnlyCY

Από τις 7.30 το πρωί μέχρι τις 15:00 το απόγευμα και από τις 8.30 το πρωί μέχρι τις 16:00 το απόγευμα θα είναι το ωράριο λειτουργίας στη Δημόσια Υπηρεσία από την 1η Ιανουαρίου του 2014.

Όπως δήλωσε σήμερα μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος, το σώμα ενέκρινε σήμερα πρόταση με τίτλο ο περί Δημόσιας Υπηρεσίας Χρόνος εργασίας τροποποιητικοί κανονισμοί του 2013.

Όπως είπε ο κ. Παπαδόπουλος, σύμφωνα με την πρόταση, η οποία ήδη κατατέθηκε στη Βουλή

των Αντιπροσώπων, το ωράριο στη Δημόσια Υπηρεσία από την 1η Ιανουαρίου 2014 θα είναι από τις 7.30 το πρωί και 8.30 το πρωί μέχρι τις 3 ή 4 το απόγευμα, αντίστοιχα.
Επιπλέον, πρόσθεσε, το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε την έγκριση υποχρεωτικού ωραρίου εξυπηρέτησης του κοινού και λειτουργίας ταμείων από τις 8 το πρωί μέχρι τις 3 το απόγευμα, κάτι που επίσης θα τεθεί σε λειτουργία από την 1η Ιανουαρίου.

Ο κ. Παπαδόπουλος έκανε λόγο για μια καινοτομία, η οποία γίνεται για την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού και την καλύτερη διεκπεραίωση των συναλλαγών που έχουν οι πολίτες με το κράτος. «Κανείς δεν θα αποφασίσει από μόνος του ποια ώρα θα ανοίγει η Υπηρεσία για τους πολίτες και ποια ώρα θα κλείνει», είπε.
Όπως ανέφερε, τέλος, ο κ. Παπαδόπουλος, το ωράριο στη Δημόσια Υπηρεσία που ίσχυε μέχρι σήμερα ήταν πιλοτικό και ύστερα από μελέτες λήφθηκε η απόφαση για το ωράριο στη Δημόσια Υπηρεσία που αφορά το 7.30πμ – 3μμ και 8.30πμ με 4μμ.

Keywords
Τυχαία Θέματα