Συνειδητή επιλογή της Κυβέρνησης η προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων λέει η ΠΕΟ

19:50 5/12/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η ΠΕΟ θεωρεί ότι είναι ξεκάθαρο πως η προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων είναι μια συνειδητή πολιτική επιλογή της Κυβέρνησης και εκφράζει την αντίθεσή της με τη φιλοσοφία για αποξένωση εθνικού πλούτου και παραχώρησης του σε ιδιωτικά συμφέροντα.

Σε ανακοίνωσή της, με αφορμή τη σημερινή απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για τον «οδικό χάρτη ιδιωτικοποιήσεων», η ΠΕΟ αναφέρει πως «όπως και αν προσπαθεί να παρουσιάσει

ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος την σημερινή απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, η πραγματικότητα είναι ότι πρόκειται για μια απόφαση της Κυβέρνησης, που οδηγεί στην ιδιωτικοποίηση όλων των δημόσιων οργανισμών κοινής ωφέλειας στον τόπο μας».

Όσον αφορά στη διαβεβαίωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου ότι η Κυβέρνηση θα είναι σε συνεχή διάλογο με τις συντεχνίες και τους εργαζόμενους κατά τη διαδικασία των αποκρατικοποιήσεων, η ΠΕΟ αναφέρει ότι ο διάλογος που πρέπει να γίνει και έχουν ζητήσει εδώ και πολύ καιρό οι εργαζόμενοι, δεν είναι ο τρόπος με τον οποίο θα γίνουν οι ιδιωτικοποιήσεις.

«Ουσιαστικός διάλογος χρειάζεται να γίνει για το πώς αποτρέπονται οι ιδιωτικοποιήσεις και τέτοιας φύσης διάλογος δεν έγινε ποτέ με ευθύνη της Κυβέρνησης, γιατί η ίδια έχει ήδη πάρει τις αποφάσεις της. Οι εργαζόμενοι δεν πρόκειται να σταματήσουν τον αγώνα που άρχισαν για αποτροπή των ιδιωτικοποιήσεων. Μαζί με ολόκληρη την κοινωνία θα αγωνιστούν για υπεράσπιση του δημοσίου συμφέροντος», καταλήγει.

Keywords
Τυχαία Θέματα