Πανέτοιμες οι οργανώσεις για τη μεγάλη Παγκύπρια Κινητοποίηση της 14ης Δεκεμβρίου

19:17 5/12/2013 - Πηγή: OnlyCY

Σε θέση μάχης και έτοιμες “να βροντοφωνάξουν και να αντισταθούν έναντι στα σκληρά μέτρα” λιτότητας της Τρόικας είναι οι είκοσι και πλέον οργανώσεις, που θα λάβουν μέρος στη μεγάλη Παγκύπρια Κινητοποίηση της 14ης Δεκεμβρίου 2013.

Οι συμμετέχοντες στην κινητοποίηση αναμένεται να συγκεντρωθούν στις 10:00 στο Υπουργείο Οικονομικών και στη συνέχεια θα πορευτούν προς το Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα επιδώσουν ψήφισμα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.

Κατά τη διάρκεια σημερινής σύσκεψης των συνδικαλιστικών οργανώσεων και κοινωνικών φορέων,

που συνδιοργανώνουν τη μεγάλη Παγκύπρια Κινητοποίηση της 14ης Δεκεμβρίου 2013, απευθύνθηκε ανοικτή πρόσκληση προς όλους τους πολίτες, όπως δώσουν το παρών τους και βροντοφωνάξουν ότι «η κυπριακή κοινωνία έπαψε να σιωπά».

Η προσέλευση του κοινού εκτιμάται ότι θα είναι μαζική.

Σε δηλώσεις του, μετά το τέλος της σύσκεψης, ο ΓΓ της ΔΕΟΚ Διομήδης Διομήδους είπε πως στην Παγκύπρια Κινητοποίηση θα συμμετέχουν κοινωνικές και συνδικαλιστικές οργανώσεις, οργανώσεις πολυτέκνων, καταναλωτών, φοιτητών, μαθητών, καταστηματαρχών και βιοτεχνών, τραπεζοϋπάλληλοι, αγροτικές οργανώσεις και γενικότερα οργανώσεις από όλο το φάσμα της κυπριακής κοινωνίας.

Οργανώσεις, πρόσθεσε, «οι οποίες θα φωνάξουν, θα διαμαρτυρηθούν, θα διεκδικήσουν ανάπτυξη και θέσεις εργασίας και όχι στο ξήλωμα του κοινωνικού χρέους. Οργανώσεις που θα βροντοφωνάξουν ότι η κυπριακή κοινωνία έπαψε να σιωπά και αντιδρά και διεκδικεί το καλύτερο σήμερα και το μέλλον και την προοπτική για το αύριο».

Αναφερόμενος στη 14η Δεκεμβρίου, ο κ. Διομήδους είπε ότι στις 10:00 θα συγκεντρωθεί όλος ο κόσμος στο Υπουργείο Οικονομικών και εκεί θα χαιρετήσουν πολύ σύντομα οι φορείς και οι οργανώσεις, που συμμετέχουν.

Στη συνέχεια, είπε, θα πορευθούν ειρηνικά και δυναμικά προς το Προεδρικό, όπου εκπρόσωπος κάθε οργάνωσης θα αποτελεί μέλος αντιπροσωπείας, η οποία θα επιδώσει ψήφισμα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Διεμήνυσε προς όλη την κοινωνία ότι «ήρθε η ώρα να στείλει το μήνυμα και εντός και εκτός Κύπρου, προς την ΕΕ και προς τα ισχυρά κράτη- μέλη, πως η κοινωνία της Κύπρου δικαιούνται και τη αξίζει καλύτερη μεταχείριση και περιθώριο -ακόμα και μέσα από αυτό το σκληρό μνημόνιο- οξυγόνου προοπτικής, ανάκαμψης της οικονομίας, στήριξης των μικροεπιχειρήσεων, στήριξη των εργαζομένων, των ανέργων, των συνταξιούχων και όλων των πολιτών».

Εξάλλου, ο ΓΓ της ΔΕΟΚ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο στις 14 Δεκεμβρίου να δοθεί και νέο ραντεβού κινητοποίησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα