Συνεχίζονται οι έρευνες Ελληνικής Αστυνομίας και Αντιτρομοκρατικής σε ακίνητα του φυγόδικου εφοπλιστή

16:24 17/10/2013 - Πηγή: OnlyCY

Προθεσμία να απολογηθεί τη Δευτέρα ζήτησε και έλαβε ο επιστάτης του φυγόδικου επιχειρηματία Αναστάσιου Πάλλη. Ο επιστάτης κατηγορείται για διακεκριμένη οπλοκατοχή (κακούργημα) και παράνομη οπλοκατοχή (πλημμέλημα).

Στο σπίτι του Α. Πάλλη στη Βούλα, μετά από επισταμένες έρευνες που διενεργήθηκαν κατόπιν παραγγελίας της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, την Τρίτη και την Τετάρτη, εντοπίστηκαν: πιστόλι Walther 357 Magnum, πιστόλι Walther 9 mm, τέσσερα πιστόλια Glock 9 mm,

τέσσερα πιστόλια Glock 0,45, με τη διευκρίνηση ότι «για όλα τα παραπάνω πιστόλια – συνολικά 10 – έχει εκδοθεί άδεια κατοχής πυροβόλων όπλων». Επίσης, βρέθηκαν βλήμα όλμου ΠΑΟ μέσα σε μεταλλικό κουτί, άλλες 24 διόπτρες σκόπευσης στόχου, μεγάλος αριθμός γεμιστήρων πυροβόλων όπλων, πλήθος φυσιγγίων διαφόρων διαμετρημάτων, βαλλίστρα με διόπτρα, δύο τόξα με μεγάλο αριθμό βελών, ασπίδα της Ελληνικής Αστυνομίας και μεγάλος αριθμός κινητών τηλεφώνων, καρτών μνήμης και SIM, βιντεοκαμερών, φωτογραφικών μηχανών, συσκευών επικοινωνίας και ασυρμάτων.

Στην πρώτη ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας αναφέρεται ότι στην ίδια έπαυλη βρέθηκαν επίσης επτά πυροβόλα όπλα, για τα οποία υφίσταται άδεια κατοχής κυνηγετικών όπλων, χωρίς όμως να εμπίπτουν στην κατηγορία αυτή, (όπλο ιδίου τύπου βρέθηκε σε παράλληλη έρευνα σε οικία του ίδιου επιχειρηματία στο Παλαιό Φάληρο), δεκατρία πυροβόλα όπλα, για τα οποία υφίσταται μεν άδεια κατοχής κυνηγετικών όπλων, πλην όμως εξετάζεται αν εμπίπτουν στην κατηγορία αυτή, εξήντα μαχαίρια διαφόρων τύπων – πεταλούδες – στιλέτα, δέκα διόπτρες κατεύθυνσης στόχων laser και δύο συσκευές ηλεκτρικής εκκένωσης taser. Στο χώρο υπήρχε και ειδικά διαμορφωμένο δωμάτιο με ναζιστικά σύμβολα, όπως σημαίες, στρατιωτικές στολές, αγάλματα, φωτογραφίες του Χίτλερ και άλλων προσώπων της ίδιας περιόδου, κράνη, σβάστικες και άλλα αντικείμενα.

Σήμερα, η αντιτρομοκρατική υπηρεσία πλέον διενεργεί έρευνα στο μουσείο όπλων του φυγόδικου επιχειρηματία στο Κορωπί. Επίσημες ανακοινώσεις δεν έχουν γίνει ακόμη από την αστυνομία για τα αποτελέσματα των ερευνών αυτών.

Την ίδια ώρα, το Υπουργείο Οικονομικών εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία αναφέρει ότι το ΣΔΟΕ Αττικής διενήργησε έλεγχο σε συνεργασία με το Ε’ Τελωνείο Πειραιά, την Τετάρτη, σε εμπορευματοκιβώτιο το οποίο είχε αφιχθεί στο λιμάνι του Πειραιά την 11/3/2013 από Βέλγιο και ότι κατά τον έλεγχο βρέθηκαν μία ρυμουλκούμενη πλατφόρμα αντιαεροπορικού πυροβόλου 40mm, χρονολογίας 1940 και εξαρτήματα αυτού. Ως παραλήπτης αναφέρεται ίδρυμα στην Γλυφάδα ενώ δημοσιογραφικές πληροφορίες ανέφεραν ότι η Αστυνομία εικάζει ότι το συγκεκριμένο εμπορευματοκιβώτιο συνδέεται με τον φυγόδικο εφοπλιστή Α. Πάλλη. Στην ανακοίνωση του Υπουργείου αναφέρεται ότι έγινε έρευνα από το ΣΔΟΕ και σε δεύτερο εμπορευματοκιβώτιο, το ποίο είχε αφιχθεί από Η.Π.Α. μέσω Σιγκαπούρης την 07/10/2013, στο οποίο βρέθηκε επιβατικό αυτοκίνητο μάρκας CHEVROLET TAHOE μοντέλο 2007, που έφερε σημάδια από αστυνομικά διακριτικά. Παραλήπτης φέρεται Ιστορικό Μουσείο του ίδιου ως άνω ιδρύματος στο Κορωπί Αττικής.

Keywords
Τυχαία Θέματα