Στο -5% η άφιξη επισκεπτών στην Πάφο

15:50 17/10/2013 - Πηγή: OnlyCY

Μείωση κατά 5% περίπου των επισκεπτών της Πάφου καταγράφουν τα στοιχεία των αεροδρομίων για το τρέχον έτος αν και η κατάσταση με τα εισοδήματα είναι διαφοροποιημένη προς το καλύτερο, ανέφερε ο πρόεδρος της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου Γιώργος Λεπτός.

Τα γεγονότα του Eurogroup τον περασμένο Μάρτιο επηρέασαν καθοριστικά τις κρατήσεις της χρονιάς όπως διαπιστώνουν οι παράγοντες του τουρισμού, οι οποίοι ευελπιστούν ότι η κατάσταση θα βελτιωθεί σημαντικά την επόμενη χρονιά.

Ο κ. Λεπτός δήλωσε στο ΚΥΠΕ

ότι και η Κύπρος και η Πάφος, ιδιαίτερα, εξαρτώνται πλέον από δυο βασικά αγορές, τη βρετανική και τη ρωσική, και από τρεις – τέσσερεις οργανωτές ταξιδιών κατ’ επεκταση, κάτι που θα πρέπει να αλλάξει, όπως επισημαίνει. Θα πρέπει συνέχισε να δοθεί βαρύτητα στις χώρες της βόρειας και κεντρικής Ευρώπης και κυρίως στις Σκανδιναβικές χώρες. Το καλάθι και η ποικιλία, είπε, θα πρέπει να μεγαλώσει. Εξέφρασε πάντως συγκρατημένη αισιοδοξία για αύξηση των αριθμών των τουριστών την νέα θερινή τουριστική περίοδο.

Σε σχέση με τον χειμώνα, το 45% των κλινών της επαρχίας Πάφου θα είναι εκτός λειτουργίας για περίοδο από δυο έως τέσσερεις μήνες. Ο κ. Λεπτος ανέφερε ότι η υποδομή και το προσωπικό υπάρχουν και θα πρέπει να αξιοποιηθούν και τον χειμώνα.

Όσο καλά και αν εργαστούν οι επιχειρήσεις το καλοκαίρι δεν αρκεί για να συντηρηθούν οι επιχειρήσεις και ο κόσμος που δουλεύει σε αυτές, κατέληξε.

Η ποιότητα ταυτόχρονα θα πρέπει να ανέβει, είπε, και σε αυτό όλοι θα πρέπει να συμβάλουν μέσα από την αναβάθμιση και των υποδομών και του περιβάλλοντος.

Keywords
Τυχαία Θέματα