Συνεχίζεται η κρίση στον «δήμο» της κατεχόμενης Λευκωσίας

17:02 5/11/2012 - Πηγή: OnlyCY

Παρά την απόφαση του «υπουργικού συμβουλίου» την περασμένη εβδομάδα για την έναρξη διαδικασιών εναντίον όσων δεν προσέλθουν σήμερα στην εργασία τους, οι εργαζόμενοι στο «δημαρχείο» δεν προσήλθαν σήμερα και η συντεχνία των υπαλλήλων των «δημαρχείων» (BES) με τη υπογραφή πέραν των 800 από τους εργαζόμενους, κατέθεσε παράπονο στην ψευδοαστυνομία και την «γενική εισαγγελία» για εξαναγκασμό σε δωρεάν εργασία με μη κοινωνική ασφάλιση.

Οργανώσεις που στηρίζουν την BES πραγματοποίησαν εκδήλωση διαμαρτυρίας μπροστά από το «δημαρχείο», ενώ η συντεχνία «δημοσίων υπαλλήλων» KTAMS πραγματοποίησε προειδοποιητική

απεργία μέχρι τη μία μετά το μεσημέρι, συμμετέχοντας έτσι κι αυτή στην εκδήλωση στον κατεχόμενο δήμο.

Στην εκδήλωση πήραν επίσης μέρος και άλλες συντεχνίες όπως η Dev-İş, η συντεχνία των τ/κ δασκάλων, των τ/κ καθηγητών, η «ομοσπονδία τούρκων εργατών» ( Türk-Sen), οι εργαζόμενοι στα «τελωνεία», οι νοσηλεύτριες, κ.ά.

Τα επτά μέλη του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού κόμματος (ΡΤΚ) που είναι στο «δημοτικό συμβούλιο» παραιτήθηκαν σήμερα, ενώ το ΡΤΚ συμμετείχε στην εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το «δημαρχείο».

Το ίδιο έπραξαν και τα δύο μέλη του κόμματος Κοινοτικής Δημοκρατίας (ΚΚΔ) του «δημοτικού συμβουλίου». Ο ΓΓ του κόμματος με γραπτή του δήλωση ζήτησε την απομάκρυνση του «δημάρχου», Τζεμάλ Μπουλούτογλουλαρι, ενώ ως κόμμα κατέθεσαν στην ψευδοβουλή προτάσεις για την αλλαγή του νόμου που διέπει την λειτουργία των «δημαρχείων».

Παραιτήθηκε και το μέλος του τ/κ Δημοκρατικού κόμματος (ΚΔΚ). Μέχρι στιγμής στις θέσεις τους παραμένουν τα 12 μέλη του «δημοτικού συμβουλίου» που προέρχονται από το κόμμα Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ).

Ο κ. Μπουλούτογλουλαρι δήλωσε πάντως ότι παραμένει στη θέση του μέχρι το τέλος της θητείας του. Κάλεσε δε, ανέφερε, το «δημοτικό συμβούλιο» σε συνεδρία το απόγευμα για να συζητήσουν την κατάσταση.

Ο Τ/κ ηγέτης, Ντερβίς Ερογλου σε γραπτή του δήλωση καλεί όλα τα μέρη να ενεργήσουν ώστε να λυθεί το πρόβλημα τονίζοντας πως δεν γίνεται να παίζει κάποιος πολιτικά παιχνίδια με την υγεία του κόσμου. Παρακολουθεί, αναφέρει, από κοντά όλες τις εξελίξεις σε σχέση με τον κατεχόμενο δήμο Λευκωσίας και αναμένει ότι θα υπάρξει άμεσα μια λύση, δηλώνοντας ότι η κατάσταση λυπεί όλους και επισημαίνοντας ότι δεν πρέπει να παραμεληθούν τα δικαιώματα των εργαζομένων. Ως «πρόεδρος», καταλήγει, είναι έτοιμος να αναλάβει το καθήκον που του αναλογεί για να επιλυθεί το πρόβλημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα