Η Κύπρος να επιμείνει στο χαμηλό εταιρικό συντελεστή φορολογίας, αναφέρει ο ΠΑΣΥΜΕ

17:02 5/11/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Μικρών Επιχειρήσεων και Αυτοεργοδοτουμένων (ΠΑΣΥΜΕ), σε ανακοίνωσή του, αναφέρει ότι “φαίνεται ότι ο τραπεζικός Υπουργός Οικονομικών που με την τραπεζική κουλτούρα κι ευγένειά του έχει εξευτελίσει την αξιοπιστία ενός κατά τα άλλα `σοβαρού Υπουργείου` ακολουθώντας με εξαιρετική πειθαρχία τις εντολές του Προεδρικού, συνεχίζει μέσα από την εικόνα της διαρκούς αναβλητικότητας, αβεβαιότητας και στασιμότητας, να βοηθά στη χειροτέρευση της πορείας της κυπριακής οικονομίας”.

Επειδή, συνεχίζει, οι Κύπριοι πολίτες δεν έχουν μνημονικό ψαριού, να υπενθυμίσουμε πως ο κ. Υπουργός

είχε εισηγηθεί (Μάιος 2012) μεταξύ άλλων σαν μέτρο τόνωσης της οικονομίας την κατάργηση του ΦΠΑ για την αγορά αεροσκαφών.

“Ο κ. Υπουργός σε πέντε τουλάχιστο περιπτώσεις είχε επικυρώσει ότι η `Τρόικα` θα βρίσκεται στην Κύπρο `την ερχόμενη Δευτέρα` και αυτή η `Δευτέρα` δεν έφτασε ποτέ”, προστίθεται.

Τώρα, με αναφορά στο καυτό θέμα του εταιρικού φόρου, αναφέρει ο ΠΑΣΥΜΕ απλά να υπενθυμίσουμε στον κ. Υπουργό ότι μια από τις βασικότερες αρχές της οικονομίας είναι ότι οι φόροι  πλήττουν την οικονομική ανάπτυξη.

“Ελπίζουμε πως ο κ. Υπουργός στα σαλόνια του Προεδρικού και των ξένων συμποσίων, όπου του επιβάλλονται αποφάσεις άλλων για την αφαίμαξη της ρευστότητας της οικονομίας για την κάλυψη του κυβερνητικού μισθολογίου και των τραπεζικών ατασθαλιών, να μην παρασυρθεί στις αξιώσεις των Γερμανών για αύξηση του εταιρικού φόρου”, αναφέρεται.

Η Κύπρος, συνεχίζει η ανακοίνωση, πρέπει να επιμείνει στο πλεονέκτημα του χαμηλού εταιρικού  συντελεστή φορολογίας, άσχετα εάν κατηγορείται από μερικούς ζηλόφθονους ευρωπαίους για συντήρηση `μαύρου χρήματος`.

Καλούν τέλος τον Υπουργό Οικονομικών να κάνει μια βόλτα στην αγορά για να κάνει τις δικές του διαπιστώσεις και «μετά να μας αναφέρει, τί απομένει να γίνει για να σωθεί τούτος ο κακόμοιρος τόπος”.

Keywords
Τυχαία Θέματα