Συμμετοχή Στέλλας Κυριακίδου στο πρώτο Παγκόσμιο Φόρουμ Ογκολογίας

16:05 5/11/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η Στέλλα Κυριακίδου επέστρεψε από το Λουγκάνο της Ελβετίας όπου είχε προσκληθεί να συμμετάσχει στο πρώτο Παγκόσμιο Φόρουμ Ογκολογίας με θέμα «100 ειδικοί-μια ερώτηση-μια απάντηση».

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το Γραφείο της, εκατό διακεκριμένοι παγκόσμια ειδικοί στα θέματα Ογκολογίας, αναμεταξύ των οποίων οι Υπουργοί Υγείας της Ιταλίας, του Μεξικού, οι οικονομικοί αρχισυντάκτες πολλών εντύπων, διαπραγματεύτηκαν τα σημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο χώρος της ογκολογίας, πρόληψης, έρευνας,

νέα φάρμακα, ανακουφιστική φροντίδα και οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης.

Αποφασίστηκε ένας δεκάλογος άμεσων εισηγήσεων προς τις κυβερνήσεις ώστε να παραμένει προτεραιότητα η πρόληψη και αντιμετώπιση του καρκίνου. Ιδιαίτερη αναφορά δόθηκε στις σοβαρές επιπτώσεις του καπνίσματος και η ανάγκη πλήρης εφαρμογής των νομοθεσιών που στοχεύουν στην προστασία της υγείας, στο νέο εμβόλιο για τον καρκίνο του τραχήλου, στην έλλειψη πόρων για να συνεχίζονται έρευνες για νέες στοχευμένες ιατρικές, χειρουργικές και άλλες θεραπείες.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης βραβεύτηκε ο Ευρωπαίος δημοσιογράφος που διακρίθηκε μέσα από την εργασία του για τον καρκίνο. Ο δημοσιογράφος που βραβεύτηκε είχε γράψει για τις καταστροφικές επιπτώσεις της εναλλακτικής θεραπείας σε μια ασθενή (Cancer World November issue).

Η Στέλλα Κυριακίδου ήταν μόνο μία από τους πέντε ασθενείς που είχε προσκληθεί παγκόσμια.

Keywords
Τυχαία Θέματα