Συναυλία αλληλεγγύης διοργανώνει ο Δήμος Πάφου

14:43 4/4/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ανοικτή πρόσκληση σε όλους τους Κύπριους και Ελλαδίτες καλλιτέχνες απευθύνει ο Δήμος Πάφου για τη διοργάνωση συναυλίας αλληλεγγύης στις 14 Απριλίου, με στόχο την συνεισφορά στον συνάνθρωπο.

Συγκεκριμένα ο Δήμος Πάφου προχωρά εντός Απριλίου στην διοργάνωση καλλιτεχνικής εκδήλωση, με στόχο την ενίσχυση του δημοτικού κοινωνικού παντοπωλείου και γενικότερα ομάδων του πληθυσμού που έχουν πληγεί από την κατάσταση της οικονομίας. Οι εκδηλώσεις αναμένεται να συνεχιστούν και τους επόμενους μήνες.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Πάφου υιοθέτησε πρόταση

του Δημάρχου Σάββα Βέργα για τη διοργάνωση στις 14 Απριλίου στις 6 το απόγευμα στην πλατεία Δημαρχείου συναυλίας αλληλεγγύης «Support Pafos», στην οποία θα λάβουν μέρος καλλιτέχνες από την Κύπρο και την Ελλάδα σε εθελοντική βάση. Το κοινό που θα παρακολουθήσει την εκδήλωση αντί εισιτηρίου θα μπορεί να προσφέρει είδη πρώτης ανάγκης.

Στο πλαίσιο διάσκεψης τύπου, στην παρουσία της οργανωτικής επιτροπής που συστάθηκε, και η οποία αποτελείται από την Πολιτιστική Λειτουργό του Δήμου Πάφου Ερμίνα Μάη, την Στέλλα Σιέπη Λειτουργό του Aphrodite Festival , την Άντρη Τσιαρτσάλη Λειτουργό Δημοτικής Υπηρεσίας και τη Μαρία Σολομωνίδου Λειτουργό του Πάφος 2017 αλλά και καλλιτεχνών της Πάφου, ο Δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας εξήγγειλε την συναυλία αλληλεγγύης, ενώ παράλληλα απηύθυνε πρόσκληση σε όλους τους καλλιτέχνες να συμβάλουν στην προσπάθεια αφιλοκερδώς.

Ο κ. Βέργας ανέφερε πως είναι μια συναυλία με πολλαπλά μηνύματα τώρα που ο τόπος έχει κτυπηθεί με μια νέα κρίση, προσθέτοντας « πως υπάρχουν πολλές οικογένειες που λόγω πολλών προβλημάτων δεν μπορούν να έχουν τα απαραίτητα”. Απηύθυνε παράλληλα έκκληση σε όλους να τις βοηθήσουν και να τις στηρίξουν.

Ο Δήμαρχος Πάφου ανέφερε επίσης πως η συναυλία θα ξεπεράσει κάθε προηγούμενο με στόχο το μήνυμα της αλληλεγγύης και της βοήθειας προς τους συνανθρώπους μας.

Στην συναυλία αλληλεγγύης θα συμμετέχουν Παφίτες καλλιτέχνες, ανάμεσα σ’ αυτούς ο Ανδρέας Αρτέμης , ο Σωτήρης Καραγιώργης, ο Πόλυς Χαραλάμπους, ο Γιώργος Ελευθερίου, ο Χρίστος Χαλικιόπουλος, ο Γιώργος Σαξατέ, ο Χρίστος Ριαλάς, ο Σωκράτης Τερπίζης , η Ρούλα Μαλή και ο Άδωνης Μιχαηλίδης.

Η Πολιτιστική Λειτουργός του Δήμου Πάφου Ερμίνα Μάη ανέφερε πως ένας από τους Ελλαδίτες καλλιτέχνες στον οποίο έχει απευθύνει η δημοτική αρχή πρόσκληση και από τον οποίο αναμένεται απάντηση είναι ο Γιώργος Νταλάρας, ο οποίος είναι επίτιμος δημότης Πάφου, και του οποίου είναι γνωστή η ευαισθησία για την Κύπρο και το λαό της.

Τη διοργάνωση θα στηρίξουν εταιρείες για τον εξοπλισμό ηχητικών και του φωτισμού.

Από την πλευρά τους οι καλλιτέχνες της Πάφου αναφέρθηκαν στη χαρά τους που θα συμμετάσχουν σε αυτή τη συναυλία αλληλεγγύης.

Η διάρκεια συμμετοχής του κάθε καλλιτέχνη θα είναι περίπου 15 λεπτά.

Για την συναυλία έχουν επιδείξει ενδιαφέρον ήδη μεμονωμένοι εθελοντές που θα συνεισφέρουν τρόφιμα.

Παρόμοια εκδήλωση διοργανώνει και ο δήμος Πόλεως Χρυσοχούς σε συνεργασία με την κοινότητα Δρούσιας και την Χωρεπισκοπή Αρσινόης.

Keywords
Τυχαία Θέματα