Έντονη αντίδραση Περδίκη για το νομοσχέδιο για τον ΕΜΣ

14:15 4/4/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ο Βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών Γιώργος Περδίκης σε δηλώσεις του μετά τη σύσκεψη αρχηγών ή εκπροσώπων των κομμάτων αντέδρασε έντονα στο αίτημα της Κυβέρνησης για κατεπείγουσα τροποποίηση του νόμου για τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης, λέγοντας ότι ο νόμος προνοεί ότι από τώρα και στο εξής δεν θα είναι υποχρεωτικό να συμμετέχει το ΔΝΤ στις συμβάσεις που θα υπογράφει η ΕΕ και ο ELA με τις χώρες μέλη.

«Δηλαδή αφού μας την …. αποσύρονται», ανέφερε, και παρατήρησε πως δεν θα είναι πλέον απαραίτητο για να υπογραφεί

δανειακή σύμβαση να υπάρχει μνημόνιο. Οι Οικολόγοι θεωρούν ότι πρέπει να τερματιστεί η πρακτική ψήφισης νομοσχεδίων με τη διαδικασία του κατεπείγοντος γιατί υπήρξαν αρκετές περιπτώσεις στις οποίες ακολουθήθηκε η διαδικασία του κατεπείγοντος και αποκαλύφθηκε εκ των υστέρων ότι η Βουλή παραπλανήθηκε ή έκανε μεγάλο λάθος.

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή σήμερα για να ψηφιστεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, που αφορά τροποποίηση του νόμου για τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης, είπε ότι κανένα νομοσχέδιο δεν θα έχει τη θετική ψήφο των Οικολόγων όταν συζητείται με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

Πρόσθεσε πως «όλα είναι πλέον ύποπτα για παραπλάνηση και για καταστροφή» και είπε ότι μέσα στο ίδιο πλαίσιο ζήτησε από τα υπόλοιπα κοινοβουλευτικά κόμματα να αιτηθούν όπως το μνημόνιο και η δανειακή σύμβαση «περάσουν» από τη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Συνεχίζοντας είπε ότι προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση το γεγονός ότι έξι κοινοβούλια της Ευρώπης αυτή την εβδομάδα θα συζητήσουν το κυπριακό μνημόνιο και θα τοποθετηθούν επί αυτού και το κυπριακό κοινοβούλιο δεν θα ψηφίσει επί της ουσίας του μνημονίου που άρχισε να επιβάλλεται στον κυπριακό λαό.

Διερωτήθηκε εάν είναι δυνατό οι αντιπρόσωποι των Γερμανών ψηφοφόρων και των Φιλανδών ψηφοφόρων να έχουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον «από ότι έχουν τα θύματα οι Κυπραίοι».

Ο κ. Περδίκης διατύπωσε τη θέση πως είναι απαράδεκτο η Βουλή να επιτρέψει να εφαρμοστεί αυτή η αντιδημοκρατική τακτική και συμπεριφορά και ανέφερε πως είναι ώρα το κάθε κόμμα να πάρει υπεύθυνα μια θέση απέναντι στο σύνολο του μνημονίου και της δανειακής σύμβασης.

Πρόσθεσε πως το Κίνημα Οικολόγων μελετά την εισήγηση για τη διενέργεια δημοψηφίσματος επί της δανειακής σύμβασης.

Ο κ. Περδίκης είπε ότι συζητήθηκε έντονα το γεγονός ότι ενώ ζητήθηκαν εδώ και εβδομάδες στοιχεία για την απόδραση κεφαλαίων και καταθέσεων από τις τράπεζες από τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας υπάρχει άρνηση να τα παραδώσει.

Απαντώντας σε ερώτηση για την έκθεση της Alvarez & Marsal που κατατέθηκε χθες στη Βουλή, ο κ. Περδικής είπε πως πρόκειται για μεγάλους τόμους εγγράφων βάρους τεσσάρων κιλών και ότι αυτή βρίσκεται στο γραφείο του Προέδρου της Βουλής όπου μπορεί ο κάθε Βουλευτής να την διεξέλθει.

Keywords
Τυχαία Θέματα