Συγκλονιστική αποκάλυψη για μεταλλαγμένο καλαμπόκι που προκαλεί καρκίνο

17:52 20/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Πανεπιστήμιο στη Γαλλία διενήργησε μυστική επιστημονική μελέτη για τις επιδράσεις του μεταλλαγμένου καλαμποκιού της εταιρείας Μονσάντο και του φυτοφαρμάκου Round up. Οι αποκαλύψεις της έρευνας που είδαν το φως της δημοσιότητας προκάλεσαν παγκόσμιο συγκλονισμό.

Εδώ και χρόνια η εταιρεία Μονσάντο στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής παράγει γενετικά τροποποιημένο

καλαμπόκι, το οποίο μάλιστα εμποτίζει με το φυτοφάρμακο επίσης δικής της παραγωγής, γνωστό ως Round up. Κατά διαστήματα έχουν γίνει πολλές απόπειρες ανά το παγκόσμιο για έρευνα των επιδράσεων των προϊόντων της Μονσάντο, ωστόσο οι υποστηρικτές της εταιρείας δεν άφηναν τις έρευνες να ολοκληρωθούν. Εξ’ ου και οι Γάλλοι επιστήμονες διατήρησαν άκρα μυστικότητα.

Τα αποτελέσματα της έρευνας είναι συγκλονιστικά και εγείρουν πολλές ανησυχίες εφόσον τα πειραματόζωα υπέστησαν πολλαπλούς όγκους και πρόωρο θάνατο, ηπατικές και νεφρικές παθήσεις, ενώ τα θηλυκά όγκους του μαστού.

Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών παρακολουθεί με μεγάλη ανησυχία την εξάπλωση των γενετικά τροποποιημένων οργανισμών εδώ και χρόνια και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου. Ίσως μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει η ανθρωπότητα να είναι η καταπολέμηση των επιπτώσεων των μεταλλαγμένων προϊόντων στον ανθρώπινο οργανισμό.

Καλούμε την Κυβέρνηση να ερευνήσει με πλήρη υπευθυνότητα και σοβαρότητα το ενδεχόμενο να κυκλοφορούν στην Κυπριακή αγορά τα συγκεκριμένα προϊόντα. Υπενθυμίζουμε ότι όλες οι ζωοτροφές που εισάγονται πλέον στην Κύπρο, περιέχουν μεταλλαγμένο καλαμπόκι. Η Κυβέρνηση πρέπει άμεσα να διερευνήσει το θέμα και να προστατεύσει τους Κύπριους πολίτες.

Keywords
Τυχαία Θέματα