Στον πρωθυπουργό το Εθνικό Σχέδιο κατά της διαφθοράς

09:28 12/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Tο Εθνικό Σχέδιο «Διαφάνεια», κατά της διαφθοράς παρέδωσε χθες ο γεν. γραμ. Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Γεώργιος Σούρλας στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και στους υπουργούς Οικονομικών Γ. Στουρνάρα, Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντ. Μανιτάκη, Δημοσίας Τάξης Νικ. Δένδια και Δικαιοσύνης Αντ.

Ρουπακιώτη. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που αντιμετωπίζει τα φαινόμενα της διαφθοράς που οδήγησαν τη χώρα στην κρίση και την εθνική ταπείνωση και καθιστά τη διαφάνεια απαραίτητο παράγοντα για την πάταξη της διαφθοράς, τη θωράκιση του πολιτικού συστήματος, την εύρυθμη και ουσιαστική λειτουργία της δημοκρατίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση. Για την υλοποίηση του προγράμματος «Διαφάνεια» προβλέπεται σύγχρονη οργανωτική υποδομή, εξοπλισμός και στελέχωση με βασικά όργανα:

– Τον Εθνικό Συντονιστή που υπάγεται στον πρωθυπουργό και έχει τις αρμοδιότητες συντονισμού, εποπτείας και ελέγχου όλων των εμπλεκόμενων παραγόντων και των δράσεων για την καταπολέμηση της διαφθοράς.
– Τη Διυπουργική Γραμματεία, που αποτελείται από τους γενικούς γραμματείς των υπουργείων.
– Τη Συντονιστική Επιτροπή, την οποία θα αποτελούν οι επικεφαλής όλων των επίσημων φορέων με αρμοδιότητα την καταπολέμηση της διαφθοράς στη χώρα μας.
– Το Συμβουλευτικό Σώμα. Θα το αποτελούν εκπρόσωποι από ελληνικούς και διεθνείς πολιτικούς, επιστημονικούς, επαγγελματικούς, παραγωγικούς, συνδικαλιστικούς και κοινωνικούς φορείς, δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.
– Την Περιφερειακή Επιτροπή. Θα αποτελείται από τους γενικούς γραμματείς των περιφερειών της χώρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα