Ιδιωτικό οργανισμό αποφάσισε να στείλει το Γιούρογκρουπ

09:03 12/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Αξιολόγηση των μέτρων ξεπλύματος βρώμικου χρήματος της Κύπρου από ιδιωτικό οργανισμό, αποφάσισε χθες βράδυ το Γιούρογκρουπ.

Μετά την λήξη της συνεδρίας, ο Πρόεδρος του Γιούργοκρουπ, Γερόεντ Ντέϊελ-μπλούμ, δήλωσε ότι συμφωνήθηκε να ζητηθεί ανεξάρτητη αξιολόγηση του νομοθετικού πλαισίου και της εφαρμογής της κυπριακής νομοθεσίας όσον αφορά το ξέπλυμα χρήματος.

Διευκρίνησε ότι ζητήθηκε από την Τρόϊκα και τις Κυπριακές Αρχές να καθορίσουν το πλαίσιο λειτουργίας αυτού του οργανισμού

εντός της ερχόμενης εβδομάδας.
Τόνισε επίσης ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο συνεχίζει την εξέταση του νομοθετικού πλαισίου που διέπει τους χρηματο-πιστωτικούς οργανισμούς στην Κύπρο.
Σχετικά με το δημοσίευμα των Φαϊνάνσιαλ Τάιμς, σε σχέση με την ασφάλεια των καταθέσεων στην Κύπρο, ο πρόεδρος του Γιούρογκρουπ είπε ότι εξετάζονται όλα τα στοιχεία ενός ενδεχόμενου προγράμματος στήριξης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Οι συζητήσεις για το πρόγραμμα διάσωσης της Κυπριακής οικονομίας συνεχίζονται, τόνισε, και δεν θα ληφθεί καμμία οριστική απόφαση πριν από τον Μάρτιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα