Στην ΜΟΚΑΣ παραπέμπει η Κυβέρνηση για εμπλοκή Κύπρου σε υπόθεση ξεπλύματος

15:39 31/5/2013 - Πηγή: OnlyCY

Στην Μονάδα καταπολέμησης αδικημάτων συγκάλυψης (ΜΟΚΑΣ) παρέπεμψε σήμερα η Κυβέρνηση σε σχέση με δημοσίευμα της Wall Street Journal για υπόθεση ξεπλύματος βρώμικου χρήματος στην Κύπρο (και σε άλλες χώρες) από παράνομες δραστηριότητες στις ΗΠΑ.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χρήστος Στυλιανίδης ερωτηθείς για το θέμα μετά την συνεδρίαση των πολιτικών αρχηγών στο Προεδρικό Μέγαρο, απάντησε ότι έχει ήδη δώσει τεκμηριωμένες απαντήσεις η Επικεφαλής

της ΜΟΚΑΣ.

«Για όσους έχουν ήδη μπει στην ιστοσελίδα της εφημερίδας (Wall Street Journal) θα δουν ότι έχει δώσει πολύ σημαντικές και αποφασιστικές απαντήσεις η κ. Παπακυριακού της ΜΟΚΑΣ, παραπέμπουμε εκεί γιατί όντως οι απαντήσεις αυτές είναι πάρα πολύ τεκμηριωμένες», δήλωσε ο Εκπρόσωπος.

Η κ. Παπακυριακού σε δηλώσεις τις οποίες παραθέτει το σχετικό δημοσίευμα, αναφέρει ότι η εταιρεία Makelina που φαίνεται να είναι συνδεδεμένη με την υπόθεση της Liberty Reserve είναι εταιρεία του Μπελίζ.

Όπως αναφέρει η κ. Ρωσσίδου, σύμφωνα με το δημοσίευμα, υο γραφείο της είναι σε συνεχή επικοινωνία με τις αμερικανικές αρχές από το 2012 για την υπόθεση και έχει παραχωρήσει συγκεκριμένα στοιχεία που έχουν να κάνουν με τραπεζικά έγγραδφα.

Προσθέτει ακόμη ότι κυπριακές τράπεζες έχουν δώσει πληροφόρηση για ύποπτες συναλλαγές που σχετίζονται με την υπόθεση και ότι κάποια κεφάλαια σε κυπριακούς λογαριασμούς έχουν ήδη παγώσει.

Keywords
Τυχαία Θέματα