Σύσταση επιτροπής για προσφυγές E/κ στα κατεχόμενα

15:39 31/5/2013 - Πηγή: OnlyCY

Τη σύσταση διακομματικής επιτροπής, η οποία θα μελετήσει το θέμα της προσφυγής εκ μέρους Ελληνοκυπρίων στη λεγόμενη επιτροπή αποζημιώσεων στα κατεχόμενα και θα δώσει συμβουλές για το τι πρέπει να γίνει έτσι ώστε να περιοριστεί αυτό το μαζικό φαινόμενο, αποφάσισε σήμερα το Συμβούλιο Αρχηγών.

Αυτό ανακοίνωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, σε δηλώσεις του μετά τη σύσκεψη, στέλλοντας ταυτόχρονα το μήνυμα στους πολίτες ότι «ήταν και είναι πάγια θέση, από τη στιγμή που ουσιαστικά ασκείται αυτή η προσφυγή στην `επιτροπή αποζημιώσεων`, δημιουργούνται σαφέστατα προβλήματα άσκησης

ευρύτερης πολιτικής εθνικού συμφέροντος».

Ο κ. Στυλιανίδης ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης «ενημέρωσε τους Αρχηγούς για τα όσα έτυχαν, όσα μεσολάβησαν από την προηγούμενη σύσκεψη του Εθνικού Συμβουλίου μέχρι σήμερα».

Πρόσθεσε ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ενημέρωσε το Σώμα για το χθεσινοβραδινό δείπνο με τον κ. Έρογλου και για τις συναντήσεις που είχε στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, όπως επίσης για τη συνάντηση που είχε με τον Υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ κ. Ρούμπεν.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος πρόσθεσε πως το κύριο μέρος της συζήτησης ουσιαστικά επικεντρώθηκε «στο πρόβλημα με τις μαζικές προσφυγές και πωλήσεις ε/κ περιουσιών στα κατεχόμενα».

Για το όλο ζήτημα, είπε, «αποφασίστηκε η σύσταση διακομματικής επιτροπής, η οποία με τη βοήθεια συμβούλων, θα μελετήσει το όλο θέμα και στην επόμενη συνεδρία, είτε της Σύσκεψης Αρχηγών είτε του Εθνικού Συμβουλίου, θα δώσει συμβουλές για το τι πρέπει να γίνει, έτσι ώστε να περιοριστεί αυτό το μαζικό φαινόμενο που δημιουργεί όντως σοβαρό πρόβλημα στην άσκηση πολιτικής».

Κληθείς να πει αν δόθηκαν κάποια στοιχεία κατά τη διάρκεια της σύσκεψης Αρχηγών, ο κ. Στυλιανίδης ανέφερε ότι «δόθηκαν στοιχεία, αλλά περιμένουμε να δοθούν ακόμη περισσότερα στοιχεία με τη σύσταση της επιτροπής, η οποία όντως θα πρέπει να μελετήσει εις βάθος το ζήτημα, γιατί φαίνεται να έχει πάρα – πάρα πολλές πτυχές».

Ο κ. Στυλιανίδης είπε ακόμη ότι δεν επιθυμεί να μπει σε λεπτομέρειες, “γιατί αντιλαμβάνεστε είναι θέμα που έχει σχέση ακόμα και με το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων». Θα ήθελα, πρόσθεσε, «να μην επεκταθώ περισσότερο γιατί πιστεύω ότι μπορεί οποιαδήποτε επέκτασή του και συζήτηση να κάνει ζημιά περισσότερη απ’ όσο νομίζουμε».

Απαντώντας σε ερώτηση για την επιτροπή, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος είπε ότι «απλώς θα μελετήσει εις βάθος το ζήτημα και θα φέρει μπροστά στη σύσκεψη Αρχηγών και το Εθνικό Συμβούλιο όλα τα δεδομένα».

Keywords
Τυχαία Θέματα