Α. Φακοντής: Προστασία και διασφάλιση των Ταμείων Προνοίας

14:42 31/5/2013 - Πηγή: OnlyCY

Την έντονη απογοήτευσή του εκφράζει το ΑΚΕΛ για την κωλυσιεργία, όπως αναφέρει, της κυβέρνησης και την αδυναμία της να δώσει αποτελεσματική και δίκαιη λύση στο κούρεμα των καταθέσεων των Ταμείων Προνοίας. Επαναλαμβάνει ταυτόχρονα τη θέση για προστασία και διασφάλιση των Ταμείων Προνοίας, όπως ανέφερε σε διάσκεψη Τύπου ο βουλευτής του

κόμματος στην Πάφο Ανδρέας Φακοντής.

Ο κ. Φακοντής κάλεσε την κυβέρνηση να προχωρήσει στη σύσταση Ad Hoc Επιτροπής, στην οποία θα συμμετέχουν και εκπρόσωποι των Κοινοβουλευτικών Κομμάτων για να παρακολουθούν, όπως είπε, τις διαβουλεύσεις μεταξύ κυβέρνησης και κοινωνικών εταίρων για διευθέτηση του θέματος των Ταμείων Προνοίας.

Ζητούμε, είπε, από την κυβέρνηση επίσης να βρει τους τρόπους για να διασφαλιστούν για τον κάθε εργαζόμενο ξεχωριστά οι πρώτες 100 χιλιάδες ευρώ που κατάφερε να αποταμιεύσει, έτσι ώστε να τύχει του ιδίου χειρισμού όπως και οι υπόλοιποι καταθέτες.

Επανέλαβε επίσης για ακόμη μια φορά το αίτημα του κόμματός του, όπως τάχιστα κατατεθεί μια πλήρης και ολοκληρωμένη πρόταση, χωρίς γκρίζα σημεία και ασάφειες, η οποία θα διασφαλίζει τους καταθέτες των Ταμείων Προνοίας στις δύο τράπεζες.

Ο κ. Φακοντής αναφέρθηκε και στη χθεσινή ενημέρωση της σύσκεψης αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων από τον Υπουργό Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη , η οποία, όπως είπε, δεν έριξε φως στο θέμα της διασφάλισης των Ταμείων Προνοίας, και δεν έδωσε πειστικές απαντήσεις στα πολλά ερωτήματα που προκύπτουν από την πρόταση της κυβέρνησης για την τύχη των Ταμείων Προνοίας των εργαζομένων που είναι κατατεθειμένα στη Λαϊκή Τράπεζα και την Τράπεζα Κύπρου.

Δύο και πλέον μήνες μετά την καταστροφική συμφωνία Αναστασιάδη – Eurogroup , δύο και πλέον μήνες μετά τη συνεδρία της ολομέλειας της Βουλής και την καταψήφιση της τροπολογίας του ΑΚΕΛ για διασφάλιση και κατοχύρωση των Ταμείων Επαγγελματικών Συνταξιοδοτικών Παροχών, και δύο και πλέον μήνες από τη δέσμευση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη για πλήρη προστασία και διασφάλιση των Ταμείων Προνοίας και Ταμείων Συντάξεων, ανέφερε ο κ. Φακοντής, οι εργαζόμενοι εξακολουθούν να ζουν στην αβεβαιότητα και να αγωνιούν για την τύχη των αποταμιεύσεών τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα