Στεφάνου: Στόχος είναι να πετύχουμε μια συμφωνία με την Τρόικα

20:43 23/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Οι αντιπροτάσεις της Κυβέρνησης προς την Τρόικα διαμορφώθηκαν με τέτοιο τρόπο που να λαμβάνουν υπόψη τους όρους που θέτει η Τρόικα προκειμένου να τις κάνει αποδεκτές, δήλωσε απόψε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, σημειώνοντας ότι στόχος είναι να κατέλθει η Τρόικα στην Κύπρο

και να επιτευχθεί μια συμφωνία για το πακέτο των μέτρων.

Σε δηλώσεις του μετά το τέλος της συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου, στο Προεδρικό Μέγαρο, και σχολιάζοντας το αίτημα των κομμάτων όπως τους δοθεί η τελική πρόταση που η Κυβέρνηση απέστειλε στην Τρόικα, ο κ. Στεφάνου είπε ότι βρισκόμαστε σε μια πολύ ευαίσθητη στιγμή της όλης διαδικασίας αναμένοντας την απάντηση της Τρόικα για το πότε θα κατέλθει στην Κύπρο».

Σημείωσε ότι «η Τρόικα ζητά εμπιστευτικότητα στην πληροφόρηση και πιστεύουμε ότι αυτή την εμπιστευτικότητα, ειδικά τώρα, θα πρέπει να τη σεβαστούμε για να μην προκύψει κάποιο πρόβλημα στη συνέχεια».

Ταυτόχρονα, πρόσθεσε, «δεν θα πρέπει να ξεχνούμε το γεγονός ότι για τη διαμόρφωση του τελικού πακέτου των προτάσεων της Κυβέρνησης που απεστάλη στην Τρόικα έγινε διάλογος και διαβούλευση τόσο με τα κόμματα όσο και με τους κοινωνικούς εταίρους και την Κεντρική Τράπεζα».

Επεσήμανε ότι «αρκετές από τις προτάσεις τόσο των κομμάτων όσο και των κοινωνικών εταίρων, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, περιελήφθησαν στην τελική πρόταση της Κυβέρνησης προς την Τρόικα».

Ο κ. Στεφάνου είπε, επίσης, ότι «η πρόταση της Κυβέρνησης διαμορφώθηκε με έναν τέτοιο τρόπο που να λαμβάνει υπόψη τους όρους που η Τρόικα θέτει για να κάνει αποδεκτές τις προτάσεις».

«Δουλέψαμε με ένα τέτοιο τρόπο που – όπως και χθες είπαμε – από τη μια να διαφυλάξουμε κεκτημένα των εργαζομένων και να δώσουμε προοπτική στην οικονομία, αλλά από την άλλη, να είναι και ένα πακέτο μέτρων, πάνω στη βάση του οποίου, η Τρόικα να μπορεί να διαπραγματευτεί – διότι ο στόχος είναι να κατέλθει η Τρόικα στην Κύπρο και να κάνουμε διαπραγμάτευση με στόχο να πετύχουμε μια συμφωνία», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς αν οριστικοποιηθεί η ημερομηνία καθόδου της Τρόικα, ο κ. Στεφάνου είπε «όχι ακόμα. Μόλις έχουμε την απάντηση από μέρους της Τρόικα αυτή θα ανακοινωθεί».

Keywords
Τυχαία Θέματα