Στο ΔΝΤ οι προτάσεις της Κύπρου, δεν υπάρχουν κόκκινες γραμμές για μας, λένε πηγές του ΔΝΤ

20:13 23/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Πηγές στο ΔΝΤ επιβεβαιώνουν την λήψη από το «Ταμείο» των προτάσεων της κυπριακής κυβέρνησης γύρω από το μνημόνιο που θα υπογραφεί με την «τρόικα» στο πλαίσιο της παροχής δανείου προς την Κυπριακή Δημοκρατία.
«Λάβαμε χθες κάποιες προτάσεις τις οποίες αναλύει η ομάδα που χειρίζεται την Κύπρο», ανέφεραν.
Μέχρι στιγμής δεν έχει καθοριστεί η ημερομηνία της έλευσης στην Κύπρο

του κλιμακίου της τρόικας. Οι πλέον αισιόδοξες προβλέψεις θέλουν να ξεκινά την αποστολή στην Κύπρο τη Δευτέρα.

Το Υπουργείο Οικονομικών έχει διαβιβάσει προ δεκαπενθημέρου στο ΔΝΤ κείμενο με αντιπροτάσεις, με την υποσημείωση ότι οι τελικές προτάσεις θα διαμορφωθούν και θα σταλούν μετά την ολοκλήρωση των συσκέψεων του Προέδρου με τους πολιτικούς αρχηγούς. Κάτι που έγινε χθες.

Στο διάστημα αυτό, η επικεφαλής του ΔΝΤ στο κλιμάκιο της τρόικας, Ντέλια Βελκουλέσκου, είχε συνεχείς τηλεφωνικές επικοινωνίες με το Υπουργείο Οικονομικών, ζητώντας διευκρινίσεις για στοιχεία που έστειλε η Λευκωσία. Πηγές του ταμείου επισήμαναν ότι το ζητούμενο είναι «να βγαίνουν οι αριθμοί και να εξασφαλίζεται η βιωσιμότητα του δανείου». Πέραν τούτου, διευκρίνισαν, δεν υπάρχουν «κόκκινες γραμμές».

Σε σχέση με τα χρονοδιαγράμματα, πηγές στην Ουάσιγκτον διευκρινίζουν ότι για να γίνει εφικτή η εκταμίευση του δανείου πριν τα Χριστούγεννα, θα πρέπει η συμφωνία κυβέρνησης – τρόικας να κλείσει μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου, γιατί απαιτείται διάστημα ενός περίπου μήνα μέχρις ότου οι αρμόδιοι της Κομισιόν και της ΕΚΤ να μελετήσουν τη συμφωνία, να τη στείλουν στις πρωτεύουσες και να τεθεί προς έγκριση στη σύνοδο του Eurogroup στα μέσα του Δεκέμβρη.

Keywords
Τυχαία Θέματα