ΟΧΙ από ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ σε αλλαγές στα εργασιακά

19:13 23/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

«Δεν θα δεχθώ και δεν θα ψηφίσω τις αξιώσεις της τρόικας για τις εργασιακές σχέσεις, που είναι ήδη αποσαρθρωμένες», δήλωσε με κατηγορηματικό τρόπο ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, μετά την ολοκλήρωση της δίωρης σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών. «Αδικαιολόγητο και προκλητικό» χαρακτήρισε από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλος,

το να ανοίξει το μέτωπο των εργασιακών.

Ο κ. Κουβέλης πρόσθεσε ότι τα όσα επιμένει να ζητάει η τρόικα τον βρίσκουν αντίθετο, καθώς οι αξιώσεις της ισοπεδώνουν τις εργασιακές σχέσεις. «Δεν έχουν σχέση με την δημοσιονομική εξυγίανση, θέλουν ουσιαστικά καθηλωμένους τους μισθούς», είπε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ. Μάλιστα προειδοποίησε πως εάν γίνουν δεκτές οι αξιώσεις της τρόικας – και ο ίδιος, όπως είπε, αγωνίζεται να μην γίνουν – θα αυξηθεί η ανεργία και οι απολύσεις. «Οι αξιώσεις της είναι απαράδεκτες», κατέληξε ο κ. Κουβέλης.

Η Ελλάδα δεν είναι προτεκτοράτο, δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος μετά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση, και αυτό, πρόσθεσε, πρέπει να το καταλάβουν και οι εταίροι μας και η τρόικα. Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε στο γενικότερο οικονομικό πρόβλημα της χώρας επιμένοντας στο συνολικό πακέτο, μη θέλοντας να ασχοληθεί μόνο με τα εργασιακά, εκφράζοντας, πάντως, τη διαφωνία του προς τις προτάσεις της τρόικας σε σχέση με αυτά.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε επίσης ότι πρέπει να γίνει σεβαστή η αξιοπρέπεια της χώρας σε σχέση με την οικονομική της διαχείριση, η οποία πρέπει να γίνεται από τις ελληνικές αρχές με βάση τα στοιχεία που συγκεντρώνουν και επεξεργάζονται τα θεσμοθετημένα όργανα της Πολιτείας.

Επέμεινε ότι το πακέτο που θα έρθει στη Βουλή πρέπει να είναι πράγματι το τελευταίο και ότι γι’Α αυτό πρέπει να πειστούν ο ελληνικός λαός και η Βουλή, αλλά και να γίνει κατανοητό και διεθνώς, ώστε να μην απορριφθεί από τις αγορές.

Επίσης, τόνισε, πρέπει να λυθεί το πρόβλημα της βιωσιμότητας του χρέους και το θέμα της επιμήκυνσης. Και ανέφερε ότι υπάρχουν περιθώρια να επιτευχθεί μια συνολική και ασφαλής λύση, με τα μέτρα να είναι δίκαια, αλλά υπάρχουν περιθώρια να μη θιγούν συντάξεις, κατώτατοι μισθοί κλπ.

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι η διαπραγμάτευση πλέον είναι πολιτική και πρόσθεσε ότι ζήτησε από τον πρωθυπουργό να κινηθεί αμέσως στο δικό του επίπεδο και να μιλήσει με τους ομολόγους του, προκειμένου να διαμορφωθούν οι προϋποθέσεις για να υπάρξει το ολοκληρωμένο πλαίσιο, που θα εμφανιστεί στη Βουλή και θα δίνει συνολική και ασφαλή λύση στο ελληνικό πρόβλημα. Αναφερόμενος στα εργασιακά θέματα, τα οποία έχει θέσει τελευταία η τρόικα, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι είναι άδικο και προκλητικό να ξανατίθενται (από την τρόικα) θέματα τα οποία έχουν λυθεί την περασμένη άνοιξη και πρόσθεσε ότι μεταξύ Μαρτίου και Οκτωβρίου δεν προέκυψε κάτι που να δικαιολογεί κάποιον να θέτει παρόμοια θέματα.

Τόνισε επίσης ότι τα τελευταία χρόνια έχει μειωθεί κατά πολύ το εργασιακό κόστος στην Ελλάδα, προσθέτοντας ότι αλλού βρίσκεται το μαλακό υπογάσ

Keywords
Τυχαία Θέματα